Isa Hoes meest bewonderde single vrouw van Nederland

Vandaag is het internationale vrouwendag. Wie is volgens Nederland de meest inspirerende single?

Lees ook

Datingservice Lexa.nl deed in aanloop naar Internationale Vrouwendag onderzoek naar welke vrouwelijke single BN’er het meest bewonderd wordt. Wie is volgens de Nederlandse singles dé powervrouw van Nederland? 

Eigenschappen

Meest bewonderde én inspirerende single van Nederland word je niet zomaar. Isa Hoes werd op de eerste plaats gezet en mag zich daarom 'meest bewonderde single' van Nederland noemen. De drie belangrijkste kwaliteiten die een single rolmodel, zoals Isa, moet hebben zijn volgens de singles van Nederland: zelfvertrouwen (69%), zelfstandigheid (61%) en een mooie uitstraling (57%). Een snelle tweede plaats gaat naar Dafne Schippers, de derde plaats wordt vervuld door Dionne Stax

Verschilletje 

Mannen én vrouwen van 18 jaar tot en met 50 jaar werden gevraagd voor het onderzoek naar de meest bewonderde single. Grappig was dat de uitkomsten toch wel verschilden van elkaar. Zo vonden de mannen dat de blondine Dionne Stax (21%) de eerste plek verdiende, nieuw in het rijtje van de heren was de naam van Maan de Steenwinkel, Dafne Schippers blijft bij zowel de mannen als de vrouwen in de top drie.

Voordelen aan verbonden?

Lexa.nl vroeg de singles ook wat zij hét voordeel vinden van het single leven, voor zowel de mannen als de vrouwen is bepalen van de eigen agenda (60%) en geen verantwoording hoeven afleggen (61%) het allerfijnste. Maar vooral de mannen zien ook een ander heel groot voordeel: flirten met wie je maar wilt (34% tegenover 24% van de vrouwen). 

LEES OOK: Dit is echt waar: je bent single omdat je te veel zelfvertrouwen hebt

BRON: LEXA.NL, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook