Oranjes: pubers, baby’s én een jarige

Wil je zien, koningin Máxima die nog net niet smelt van vertedering in het Babyhuis.

Lees ook

Veel lopende zaken in de agenda van de Oranjes, afgelopen week. Maar toch ook: groot feest voor prinses Beatrix (80), die een vrolijk kroonjaar vierde. 

MAANDAG

 

Koning Willem-Alexander opende de 50e editie van The Hague International Model United Nations (THIMUN) conference. Tijdens de THIMUN simuleerden 3300 middelbare scholieren van over de hele wereld de Verenigde Naties. Vijf dagen lang werd er gedebatteerd om oplossingen te vinden voor wereldproblemen zoals oorlog en vrede, klimaat en mensenrechten.

DINSDAG

Koning Willem-Alexander was nog altijd druk met zijn bewindslieden en ontving minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) op Paleis Noordeinde.

Koningin Máxima had met stip het meest vertederende werkbezoek van de week. Ze ging langs bij het  Babyhuis in Dordrecht. De bijbehorende stichting biedt opvang, zorg en begeleiding aan (aanstaande) moeders om hen te ondersteunen bij het moederschap en te zorgen voor veilige moeder-kind hechting. Hare Majesteit, zelf al jaren uit de baby's, genoot zichtbaar.

WOENSDAG

Prinses Beatrix werd 80 jaar en vierde dat met mooie nieuwe foto's van haar en haar lieve labrador Asher. De liefde is zo te zien wederzijds.

En als extra traktatie kwamen er ook nog kiekjes met het hele gezin Van Oranje…

…én de kleinkinderen, die duidelijk maken dat het er tegenwoordig op Drakensteyn niet al te statig toegaat: heerlijke beelden! 

DONDERDAG

Prinses Margriet was aanwezig bij de Nationale Herdenking Watersnoodramp, dit jaar 65 jaar geleden. Ze was er als  erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis.

ZATERDAG

Prinses Beatrix vierde haar tachtigste verjaardag met een feest voor genodigden in het Paleis op de Dam in Amsterdam. En daar was de hele royal eredivisie bij…

…dus ook prins Constantijn met zijn gezin…

…en prinses Mabel met haar dochters.

ZONDAG

En op zondag was Pieter van Vollenhoven weer eens een betrokken vader, langs de lijn. 

 

Foto’s ©  ANP

Laatste nieuws

Zie ook