Zó arm is de hertogin van York nu ook weer niet

Sarah Ferguson mag graag het royal-meisje-met-de-zwavelstokjes uithangen, maar blijkt heel rijk te zijn.

Lees ook

Sarah Ferguson, de hertogin van York, maar graag koketteren met het feit dat ze op de kleintjes moet letten. In werkelijkheid zit ze op een leuk fortuin van € 742.300 aan juwelen.

Sarah (58) was tussen 1986 en 1996 getrouwd met prins Andrew, het derde kind van de Queen, met wie ze prinses Beatrice en prinses Eugenie kreeg. Sarah maakte tijdens hun huwelijk al een potje van haar budget en toonde zich ook later een gepassioneerd shopaholic die meerdere malen door haar ex uit de brand moest worden geholpen.

© Getty Images

De reden voor die hulpvaardigheid is altijd schimmig gebleven, maar boze tongen beweren dat Sarah zoveel dubieuze zaken van de Windsors in het algemeen weet, en van Andrew in het bijzonder, dat ze haar liever binnenboord houden, dan dat ze alle geheimen eens leuk gaat uitgeven.

© Berkshire History

Het is vermoedelijk een van de redenen dat ze samen met Andrew, met wie ze nog altijd zeer close is, resideert in een enorm chalet in Verbiers én in de Royal Lodge in Windsor.

© BSR Agency

Anyway, volgens Royal Central is Fergie helemaal niet zo armlastig als ze graag wil laten lijken. Ze hebben edelsteendeskundige en diamantair Grant Mobley van Pluczenik haar juwelencollectie laten analyseren, die een geschatte waarde blijkt te hebben van € 742.000.

© BSR Agency

Veel van de sieraderen kreeg ze tijdens haar huwelijk, waaronder de York Diamond Tiara die een cadeautje van de Queen was. Leuk appeltje voor de dorst, gratis kost en inwoning – well played, Fergie. Well played.

Lees meer: 

 

Openingsbeeld © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook