Déze actrice speelt prinses Margaret in The Crown 3

Er is wéér een topactrice aan de cast van 'The Crown' toegevoegd, voor misschien wel de leukste rol van allemaal.

Lees ook

In seizoen drie van 'The Crown' gaan de Windsors de jaren zeventig in en zijn alle personages wat ouder. Dat betekent een nieuwe lichting acteurs om gestalte te geven aan The Royal Family.

Bekend was al dat Olivia Colman ↓ de rol van de Queen overneemt van Claire Foy. 

Nog niet bekend is wie Matt Smith zal vervangen als prins Philip. Wel is uitgelekt wie de begerenswaardige rol van prinses Margaret krijgt.

Helena Bonham Carter vervangt Vanessa Kirby als de Royal Rebel in seizoen drie en vier van de mateloos populaire Netflix-serie.

En voor een actrice moet het een feestje zijn om een wispelturig en hartstochtelijk loeder als de zus van de Queen te portretteren in de periode waarin die werkelijk lak had aan álle koninklijke conventies.

Het besluit om de acteurs te vervangen kwam van Peter Morgan, de bedenker van 'The Crown'. "Je kunt niet aan iemand vragen om 'middelbaar' te spelen," zegt hij in Variety. "Iemand moet daar zijn of haar eigen vermoeidheid bij inbrengen. De gevoelens die we hebben als vijftigers zijn anders dan de gevoelens die we hebben als we dertig zijn." Grote vraagteken dat nog openstaat voor seizoen drie is: wie zal Camilla gaan spelen?  

LEES OOK: 8 opvallende weetjes over The Crown 

Foto's © ANP / The Crown

Laatste nieuws

Zie ook