Dit glas laat water naar champagne smaken

Dit lijkt te mooi om waar te zijn...

Lees ook

Een avondje champagne drinken is meestal niet bevorderlijk voor de volgende dag. De leerlingen aan de Universiteit van Singapore vonden het tijd om daar iets aan te doen en ontwikkelden een glas dat water naar champagne laat smaken. Hierdoor kan je zondigen zonder er de volgende ochtend spijt van te hebben!

Champagne

De proefpersonen konden de échte champagne niet van de namaak champagne onderscheiden en dat betekent veel goeds. Ook komt er, hoe ondenkbaar ook, geen alcohol aan te pas. De smaak wordt namelijk nagebootst door elektrodes op de rand van het glas die de smaak stimuleren. Daarnaast wordt er een champagnegeur het glas in geblazen en is er LED-licht aanwezig voor de perfecte nabootsing. Deze combinatie doet je daadwerkelijk denken dat je champagne drinkt, terwijl het eigenlijk gewoon een simpel glas water is. 

App

Maar er is nog meer goed nieuws. Er hoort namelijk een app bij het glas waarmee je niet alleen de sterkte kunt bepalen, maar ook kan kiezen voor een cocktailsmaak. Dus mocht je de champagne een beetje zat zijn, dan kan je altijd nog gaan voor een goede cocktail. Het glas is helaas nog niet te koop, maar het is alleen al goed nieuws dat ze er druk mee bezig zijn. We zijn benieuwd!

Lees ook: Hier wil je mee reizen: de champagne express

BRON: RTL BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook