Winter wonderland in Windsor Castle en Het Witte Huis

Windsor Castle en Het Witte Huis pakken het deze kerst weer grootst aan.

Lees ook

Het is elk jaar hetzelfde verhaal: de kerstboom van dit jaar moet nóg mooier worden dan die van de jaren ervoor. Met een nieuwe collectie kerstversiering ga je enthousiast aan de slag. We willen de pret niet drukken, maar mooier dan de kerstbomen in Windsor Castle en het Witte Huis gaat het hoogstwaarschijnlijk niet worden. Daar begeef je je tijdens de feestdagen namelijk in een winter wonderland.

Windsor Castle

Centraal in de hal van Windsor Castle staat zoals elk jaar een grote den; een traditionele Nordmann. De kerstboom wordt volgens traditie volgens een thema versierd. Vorig jaar hing hij vol met Chinese lantaarns en het was even spannend hoe de boom er dit jaar uit zou zien. Een paar dagen geleden kwam er een filmpje naar buiten waar de gehele kerstdecoratie van Windsor Castle geshowd werd. Het thema was meteen duidelijk: Goud. De kerstboom is versierd met wonderlijk mooie gouden kerstballen, slingers en andere decoraties. Daarnaast is ook de eetkamer helemaal omgetoverd tot winter wonderland. Op de eettafel ligt het zilveren servies van Geroge IV, maar daar omheen staan nu ook gouden kandelaars, planten en nog veel meer versieringen. De Queen is niet thuis met Kerst, de kerstdagen brengt zij samen met familie door in Siandringham. In Windsor Castle kan ze in ieder geval perfect in de kerststemming komen.

Het Witte Huis

Het Witte Huis heeft duidelijk gekozen voor een ander thema: Zilver en wit. Dit is de eerste keer dat de familie Trump Kerst in het Witte Huis viert en daarom pakken ze extra uit. De entree is volledig omsingeld door de wit-glinsterende bomen die een mooi geheel vormen met de witte muren en kroonluchter. Het huis is voorzien van maar liefst 53 kerstbomen, zowel grote als kleine. De meest extravagante boom staat in de blue room en is zo’n 6 meter lang. Fantastisch toch? Naast de kerstbomen is het hele huis in een feestelijk jasje gestoken, de trapleuningen en deuren zijn versierd met zilveren slingers en buiten zijn de ramen gedecoreerd met kerstkransen en rode linten.

In Windsor Castle en het Witte Huis weten ze dus wel hoe ze een winter wonderland moeten creëren. Ga jij dit jaar voor flamboyant goud of sprankelend zilver?

Lees ook: Yay! Vroeg je kerstdecoratie ophangen is gezond voor je

BRON: YOUTUBE BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook