Meghan over haar prins: ‘Harry’s aanzoek was zó lief’

Prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle hebben hun eerste interview gegeven, hier lees je de highlights!

Lees ook

Prins Harry en Meghan Markle hebben er hun eerste gezamenlijke interview, ter ere van hun verloving, opzitten en het was adorable. Een samenvatting van het gesprek met de BBC.

De prins, normaal gesproken in het bezit van een vlotte babbel, was nu best een beetje zenuwachtig. Meghan daarentegen, leek erg op haar gemak en blijkt een welbespraakte, zelfverzekerde dame, met een stevig Amerikaans accent. Dus, wat had het crazy in love stel te vertellen?

Nou, dat ze zich al een paar weken geleden in het geheim verloofden. Gewoon thuis, met geroosterde kip in de oven, 'op een doodnormale avond voor ons'. "Het was een enorme verrassing voor me. Hij is op één knie voor me gegaan," zei ze. "Het was zo lief, erg natuurlijk en heel romantisch. Ik heb hem amper laten uitpraten, ik vroeg: 'Mag ik al ja zeggen?"

Harry gaf aan dat het een intiem moment was geweest "gewoon met zijn tweeën. "Ze liet me niet eens uitpraten, er waren hugs, ik zei: 'Kan ik je nu de ring geven?' en ze zei: 'O ja, de ring.' Het was een heel leuk moment, gewoon met zijn tweeën en ik denk dat ik het voor elkaar heb gekregen om haar te verrassen."

Volgens Harry wist hij al bij de eerste ontmoeting dat Meghan de ware voor hem was. Ze zijn op een blind date aan elkaar voorgesteld én gekoppeld door een wederzijdse vriendin (Meghan stelde heel attent voor de identiteit van deze dame te beschermen) en hebben geprobeerd elkaar sindsdien elke twee weken te zien. In totaal hebben ze zo'n vijf, zes maanden samen gehad zonder dat de pers er lucht van kreeg. "Ik ben heel snel ongelofelijk verliefd op haar geworden," zegt de prins. "Alle sterren stonden gunstig. Een heel mooie vrouw die zo'n beetje letterlijk struikelde en mijn leven binnenviel en ik in het hare."

Een maand nadat ze elkaar hadden leren kennen, hadden ze nog maar enkele dates achter de rug, maar stemde Meghan toch in toen hij haar vroeg om vijf dagen met hem naar Botswana te gaan.  "Dat was zó belangrijk voor me, om echt samen te kunnen zijn," zei Harry. "We hebben onder de sterren gekampeerd."

Ze maakte met stapjes kennis met de royal familie, eerst met William en Catherine, die Harry's buren zijn. "Catherine is geweldig geweest," aldus Meghan. Vervolgens werd Meghan voorgesteld aan Charles en volgde "een aantal keren thee drinken en andere bijeenkomsten" volgens Harry. Als laatste werd Meghan door Harry voorgesteld aan de Queen, die ze inmiddels ook een paar keer heeft ontmoet. "Het is onvoorstelbaar om haar te ontmoeten door zijn ogen, niet alleen met het respect dat hij voor haar heeft als de monarch, maar ook met de liefde die hij voor haar heeft als zijn grootmoeder," aldus Markle. "Ze is een heel bijzondere vrouw."

De corgi's mochten Meghan ook meteen. "Ik ben de laatste 33 jaar toegeblaft," zei Harry. "Deze (Meghan) kwam binnen en wat denk je? Geen kik." Meghan, die zelf twee honden heeft, zei: "Ze lagen bij de thee op mijn voeten, het was heel lief." Harry: " Niks dan kwispelende staarten, ik dacht: aargh!"

De ring ontwierp Harry zelf, van een diamant uit Botswana ("Een land dat mijn hart heeft") en twee diamanten uit de erfenis van zijn moeder prinses Diana. "Dat is een heel attent gebaar van hem," zegt Meghan, "dat des te meer voor me betekent omdat ik haar nooit kunnen leren kennen. Zo weet ik dat ze hier deel van uitmaakt, met ons."

Op de vraag wat zijn moeder van Meghan zou vinden zei Harry: "Ik denk dat in de wolken zou zijn en op en neer zou springen van opwinding en zó blij voor me zou zijn. En dat ze vermoedelijk al dikke vriendinnen met Meghan zou zijn. Het zijn dagen zoals deze, dat ik haar erg mis omdat ik het leuke nieuws niet met haar kan delen. Maar met de ring en alles wat er nog verder gebeurt, ben ik er zeker van dat…." Meghan: " Ze is bij ons."

Hier zie je het hele interview.

 

Foto's © ANP

Laatste nieuws

Zie ook