Te koop: kasteel voor een prikje!

De salon is helemaal à la 'Downton Abbey', maar aan het sanitair moet wel het een en ander worden verbeterd.

Altijd al Lord of Lady of the Manor zijn? Voor wie droomt van wonen à la 'Downton Abbey' staat er nu een leuk landgoed te koop voor 'slechts' 1,5 miljoen pond (1,7 miljoen euro).

En gezien de Brexit-koers is dat echt een prikje, al komt Chapel Cleeve Manor wel over als een opknappertje. Er is zeker 582.000 euro nodig om het weer bewoonbaar te maken, maar aangezien het huis al sinds 2012 te koop staat, valt er over de prijs vast wel te onderhandelen.

Het landhuis ligt tussen de kust van west-Somerset en het Nationale Park van Exmoor. Het is gebouwd in Tudor stijl, telt zeventien kamers en ligt op 2,8 hectare land, dus privacy is verzekerd. Net als een fraai uitzicht op de Brendon Hills.

Chapel Cleeve Manor (dit is de grote hal) begon rond 1450 als herberg voor pelgrims. Het was ooit het huis van Robert Radcliffe, de eerste graaf van Sussex.

Later ging het naar de familie Stewkley, gevolgd door James, de 7de baron Langham. De laatste aristofamilie die er woonde was de familie Lysaghts rond WOI. Sindsdien is het huis onder andere een hotel geweest.    

Maar zoals gezegd is het sanitair nog euh… vooroorlogs. 

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws