Salwar Kameez: de mooiste looks van Camilla in India

Er was wat gebrom dat Camilla zich niet cultureel correct zou hebben gekleed, maar beeldig stond de salwar kameez haar wel.

Lees ook

De hertogin van Cornwall maakt zich geen zorgen over 'culturele toe-eigening' maar koos haar kleding tijdens haar tournee door het Verre Oosten volgens het motto 's lands wijs, 's lands eer.

Culturele toe-eigening (cultural appropriation) is een dingetje onder zeer cultureel correcte types. Die menen dat het kwetsend kan zijn als elementen van een bepaalde cultuur door een andere cultuur worden overgenomen.

Sommige personen bekritiseren culturele toe-eigening, voornamelijk wanneer stijlelementen van een sociaal-etnische minderheid gebruikt worden door leden van de dominante cultuur. Waarbij gezien het koloniale verleden van Engeland in India wel enigszins sprake was, bij het bezoek van kroonprins Charles en Camilla.

Het weerhield Camilla er echter niet van om zich volgens de plaatselijke stijl te kleden, iets waar niemand ter plekke aanstoot aan nam. En er is iets te zeggen voor haar keuze, want het zit comfortabel, het model is zeer vergevingsgezind en de stoffen zijn heel geschikt voor hoge temperaturen. Bovendien is het de zedigheid zelve, altijd meegenomen voor een royal.

De stijl die Camilla consequent omarmde heet Salwar Kameez en is tegenwoordig de populairste dracht voor vrouwen in India. Het bestaat uit een lange wijde broek (de salwar) met daarop een lange tuniek (de kameez) en soms een speciale sjaal (dupatta), waar Charles hier even in verstrikt raakte.

Zo'n dupatta is handig als je als royal een tempelbezoek wilt afleggen zonder de gelovigen te ontrieven.

Camilla had vele Salwar Kameez-variaties ingepakt, allemaal in wit, crème…

…en pasteltinten. 

Op het wit staken de plaatselijke goudsbloemen prachtig af…

…maar ze droeg ook tunieken met schitterend borduurwerk. Bijkomend voordeel is dat Camilla er platte schoenen onder kan dragen, wat wel zo prettig is als je op je 70ste krap veertien dagen achter elkaar moet reizen, lopen en staan #CamillaRocks. 

 

Foto's © Getty Images

 

 

Laatste nieuws

Zie ook