Lak aan álles: prinses Xenia van Saksen

Ze is het soort aristo waar familieleden geschokt van naar hun parelsnoertjes grijpen: maak kennis met Xenia de Eigenwijze.

Lees ook

Ze zingt, ze swingt en ze ziet eruit alsof ze zó een eigen realityshow kan krijgen, maar zangeres en actrice Xenia is toch echt prinses en hertogin van Saksen (31). Wie is deze blauw-bloed-blondine?!

Xenia Florence Gabriela Sophie Iris Prinzessin von Sachsen Herzogin zu Sachsen, geboren in Düsseldorf, is een prinses die lak heeft aan alles wat ook maar een beetje naar adel ruikt. En gezien haar levensverhaal is dat geen wonder.

© Xenia van Saksen / Facebook

Ze zegt vanaf haar zevende te zijn misbruikt door haar vader en kreeg op haar tiende een bottumor op haar hoofd die pas jaren later kon worden verwijderd. Logisch dat ze niet echt iets geeft om een achterkleinkind van de laatste koning van Saksen, Friedrich August III te zijn: "Je zult mij niet horen zeggen dat het iets voorstelt, prinses zijn."  

© Xenia van Saksen / Facebook

Met haar eerste band Expensive Surprise deed ze op haar 17de  mee aan de Duitse versie van 'Popstars', ze speelde tv-rollen, schreef columns en was op de BBC te zien als 'Undercover Princess'.

Ook maakte ze reclame voor Ikea-matrassen ('Slaap als een prinses!')…

…hoewel ze privé momenteel uitsluitend het bed deelt met Australische herder Mimi.

© Xenia van Saksen / Facebook

Haar biografie 'Xenia: aus dem Leben einer Prinzessin im 21. Jahrhundert' viel niet in de smaak bij het hoofd van het Huis Wettin waartoe Xenia behoort. "Ze is een niksje, kan geen biografie hebben," aldus Maria Emanuel Markgraf von Meissen, die Xenia nooit persoonlijk heeft ontmoet. "Dit ding is een ontsporing, een stuk ongeluk voor ons meer dan duizend jaar oude Huis Wettin."

© Xenia van Saksen / Facebook

Van je familie moet je het maar hebben. En dat allemaal omdat de titel via Xenia's moeder Iris werd doorgegeven en niet via haar vader, die een gewoon burger was en – shock & horror – werkte als boer.

© Getty Images 

Nu heeft Maria het ook niet makkelijk, want in de familie zijn een paar lieden die dégénérés hebben geadopteerd om hen in ruil voor geld aan een titel te helpen. Dan kan een mediageile prins zomaar de druppel voor het adellijke geduld zijn, blijkbaar.

© Alamy

Een van de hoogtepuntjes in chic / onchic gedrag was Xenia's verkleedpartij als Sissi, Keizerin van Oostenrijk, tijdens het Weense operabal van 2013. Haar begeleider was modeontwerper Harald Glööckler, smaakvol uitgedost als altijd.

© Xenia van Saksen / Facebook

Vorig jaar werd Xenia met haar partner, acrobaat Rajab Hassan, nog uitgeroepen tot het 'Promi-Paar 2016', inclusief verloving. Maar eerder dit jaar ging het stel na zeven jaar uit elkaar.

© Xenia van Saksen / Facebook

Xenia heeft met Rajab een zoontje Taro (2) "voor wie alles hetzelfde blijft," aldus prinses Xenia. "We wonen alleen niet meer bij elkaar. We zijn goed uit elkaar gegaan en gaan ook nog goed met elkaar om."

Xenia werkt aan een nieuw album en dreigt ook weer meer te doen aan een nieuwe tv-show. Het Huis Wettin kan zijn borst nat maken. 

 

Openingsbeeld © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook