Queen geniet van Chelsea Flower Show

Om niet door het plebs voor de voeten te worden gelopen, mocht Queen een dagje vóór de officiële open...

Lees ook

Om niet door het plebs voor de voeten te worden gelopen, mocht Queen een dagje vóór de officiële openstelling naar de beroemde Chelsea Flower Show.

Met in haar kielzog Windsors assorti die zich gedienstig over het terrein verspreidden om koningin Elizabeths 91-jarige benen een beetje te sparen, vergaapte Hare Majesteit zich er aan de meest creatieve modeltuinen en nieuwste en mooiste bloemen en planten.

© The Royal Family

Zo is er onder andere een speciale zintuigentuin, een Chengdu Zijderoute tuin en een Bermudadriehoek tuin, compleet met ‘uitbarstende’ vulkaan. Voor het eerst in 104 jaar is er zelfs een urban tuin met straatkunst, waar de Twinset Brigade geschokt van naar de parelkettingen grijpt. Op deze foto is alles nog reuze traditioneel Engels, in de Wedgwood Conservatory.

Botanicals 

© ANP

Hertogin Kate had zich even verdiept in het weerbericht en iets luchtigs aangetrokken voor haar bezoek aan de Chelsea Flower Show. De crêpe-de-chine jurk had, heel toepasselijk, een botanisch thema en is van Rochas.

© ANP

De hertogin van Cambridge nam alle tijd voor de Mind Trap tuin van Noord-Ierse ontwerper Ian Price. Deze tuin is geïnspireerd op Heads Together, het forum voor geestelijke gezondheid waarvoor Kate, haar man prins William en haar zwager prins Harry zich sterk voor maken. De paden in de tuin symboliseren hoe je hulp bij een depressie kunt vinden. 

Verhitte Yorkies

© ANP

De Yorkies hadden het het-wordt-warm-memo blijkbaar gemist en kwamen nogal winters gekleed het terrein op. Voorop prinses Beatrice, achter haar prinses Eugenie met haar vriend Jack Brooksband.

© RHS Chelsea Flower Show

Gravin Sophie van Wessex en haar man prins Edward (de jongste zoon van de Queen) kwamen ook een kijkje nemen, Sophie was zo verstandig geweest haar jas thuis te laten.  

Uitje 

© The Royal Family / PA Images

De Flower Show is een van de hoogtepunten van het Engelse societyseizoen en een van de favoriete werkbezoeken van de Queen. Hier zie je haar bij haar bezoek in 1971.

Traditie  

© RHS Chelsea Flower Show

De Royal Family bezoekt de Chelsea Flower Show al sinds koningin Alexandra de eerste editie in 1913  opende. De Queen heeft het bloemen en plantenfestijn slechts twee keer gemist, in alle jaren dat ze al regeert. Hieronder zie je haar bij haar eerste bezoek als koningin, in 1952 

© The Royal Family / PA Images

Diamanten tor

© Bentley & Skinner

Dit jaar doet Elizabeth indirect zelf ook een beetje mee. Bentley & Skinner, juwelier en hofleverancier voor de Queen en de prins van Wales, exposeert er in een speciaal aangelegde tuin een nieuwe collectie naturalistische sieraden in de vorm van honderden bijen, vlinders en kevers. Victoria Scott laat hier een paar exemplaren zien. Het zijn geen hebbedingetjes, de ontwerpen kostten tussen de 1.700 en 93.000 euro, al zijn er ook kettinkjes voor ‘maar’ 580 euro. De Queen mag graag met een klein bijenhotel opgespeld lopen en prins Charles is helemaal van de natuur, dus het is een mooie match.

VIP-sectie 

© Joan Collins / Twitter

Naast blauw bloed assorti waren er ook nog wat ongekroonde Engelse nationale monumenten uitgerukt, zoals Joan Collins…

… Judi Dench

© RHS Chelsea Flower Show

… en Joanna Lumley

© RHS Chelsea Flower Show

 

Impressie tuinen

© RHS Chelsea Flower Show

 

© RHS Chelsea Flower Show

 

© RHS Chelsea Flower Show

 

© RHS Chelsea Flower Show

 

© RHS Chelsea Flower Show

 

© RHS Chelsea Flower Show

 

© RHS Chelsea Flower Show

 

© RHS Chelsea Flower Show

 

© RHS Chelsea Flower Show

 

Heads Together tuin © RHS Chelsea Flower Show

 

© RHS Chelsea Flower Show

Lees ook: 

Openingsbeeld © The Royal Family

Laatste nieuws

Zie ook