Pippa Middleton trouwt in glazen paleis

Je moet wát om te kunnen concurreren met Westminster Abbey. De Middletons hebben in hun achtertuin een glazen pal...

Lees ook

Je moet wát om te kunnen concurreren met Westminster Abbey. De Middletons hebben in hun achtertuin een glazen paleis laten verrijzen, voor het huwelijk van hun tweede dochter PIppa (33).

Als je oudste dochter Kate bij haar huwelijk met prins William – toch de aanstaande koning van het Verenigd Koninkrijk – een royal wedding genoot waarvoor heel Londen werd platgelegd, kun je je ándere dochter natuurlijk niet afschepen met een zaaltje ergens achteraf.

© BSR Agency

Vandaar dus dat de Middletons er werk van maken. Hoewel ze het zelf hardnekkig ‘a simple country wedding’ blijven noemen, is er inmiddels in de tuin van het ouderlijk huis in Berkshire een glazen paleis verrezen waar in stijl kan worden gefeest. 

St Mark’s

© Getty Images

Pippa trouwt zaterdag met haar ’terribly rich’ verloofde en hedge fund baas James Matthews (41). Voor de kerkelijke ceremonie in St. Mark’s Church (de foto is er met kerst genomen) zijn zo’n 100 gasten uitgenodigd, voor het feest ’s avonds wordt het gezelschap uitgebreid tot ongeveer 300 gasten. 

Orangerie

© BSR Agency

Onder hen uiteraard hertogin Kate en prins William, andere veel besproken gasten zijn prins Harry die vermoedelijk zijn vriendin Meghan Markle als introducé zal meenemen. De orangerie is speciaal uit België geïmporteerd en laat in vergelijking zelfs de luxe feesttenten van Elton John pure armoede lijken. Geschat dat de hele bruiloft zo’n 350.000 euro kost.

© PBI Event Architecture

Voor alle duidelijkheid: dit ↑ is niet het wedding decor van Pippa, maar zoals het eruit zou kúnnen gaan zien, om je een idee te geven ↓ van deze ‘eenvoudige landelijke bruiloft.’

© PBI Event Architecture

Chique wc’s

© AndyLoos

Bij zo’n glazen huis kun je natuurlijk geen vulgaire plascabines neerzetten, vandaar dat het dit is geworden: sanitaire voorzieningen van niveau, ook gekscherend ’throne rooms’ genoemd. 

Geen Bridezilla

In Londen was Pippa, hier met de aanstaande bruidegom en hun hondjes, de laatste dagen vooral druk met de laatste doorpas van haar trouwjurk (volgens geruchten zal ze Giles Deacon dragen) en avondjurk. Afgaand op het volume van de kledingzakken heeft Pippa niet gekozen voor een schuimtaart met duizend lagen tule, maar voor iets vrij sluik vallends, wat beter past bij haar sportieve persoonlijkheid. Kate’s personal kapper Amanda Cook Tucker is ook al langs geweest om het bruidskapsel een keertje te oefenen, om niets aan het toeval over te laten. Er is nog niet één aanwijzing dat Pippa een Bridezilla is, ze is vooral erg happy. #cute.   

Moederstress

© BSR Agency

Op de bruiloft van tante Pippa is prins George bruidsjonker en prinses Charlotte bloemenmeisje. Zoals Kate zich eerder deze week liet ontvallen, was ze “best een beetje bezorgd hoe de kinderen het zullen doen, want je weet niet hoe ze zich gaan gedragen op deze leeftijd, maar we hebben er allemaal erg veel zin in.” Als kleine Royal Hummer George al dat glas een beetje heel houdt, is de avond vast al geslaagd en anders is de kinderkamer bij opa en oma Middleton héél dichtbij.  

Lees ook:

Openingsbeeld © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook