Lady Louise Windsor (13) maakt haar debuut

Lady Louise Windsor, de dochter van prins Edward en gravin Sophie van Wessex, heeft op de Windsor Horse Show haar solode...

Lees ook

Lady Louise Windsor, de dochter van prins Edward en gravin Sophie van Wessex, heeft op de Windsor Horse Show haar solodebuut als royal in het openbaar gemaakt. 

Louise is al veel vaker aanwezig geweest op royal momenten, maar dat was altijd in gezelschap van haar ouders en familie. Dat ze al heel jong van de partij was komt omdat het een vrij rustig, verstandig meisje is. Het helpt dat haar oma de Queen dol op haar is: ze delen liefde voor paarden en gaan vaak een stukje rijden, samen met gravin Sophie. 

Haarnetje

© Steve Parsons / PA Images

Bij de Windsor Horse Show was echter duidelijk dat Lady Louise een nieuwe fase als royal puber in is gegaan. Ze houdt vast ook van Justin Bieber, maar voegde zich voor het event helemaal naar de royals regels. Keurig in kostuum, compleet met traditioneel haarnetje, leidde ze de Champagne Laurent-Perrier Meet van de British Driving Society bij de Royal Windsor Horse Show. Die wordt gehouden op het terrein van Windsor Castle in Berkshire, ook bekend als ‘het kasteel van oma’. Haar ouders stonden zeer trots langs de lijn en Sophie fotografeerde zich een ongeluk om deze mijlpaal vast te leggen. Louise reed in het rijtuigje van haar oma, dat de Queen in 1943 voor het eerst zelf reed. 

Net als opa

Louise treedt met haar paard en wagen in de voetsporen van haar opa prins Philip. Die zette in Engeland de drafsport op de kaart en reed zelf ook mee tijdens de Windsor Horse Show. Het is nog wat te vroeg voor Louise om in wedstrijdverband mee te doen. Haar debuutmomentje maakte deel uit van de British Driving Society die zich sterk maakt voor de traditionele manier van het mennen van paard en wagen. Voor de Windsor Horse Show kleedt iedereen zich extra chic aan, wat het een enorm Downton Abbey-gehalte geeft.

Lees ook:

Openingsbeeld © Steve Parsons / PA Images

Laatste nieuws

Zie ook