De beste momenten van Oprah Winfrey

Haar immer spectaculaire talkshow mag dan niet meer dagelijks op televisie zijn, Oprah Winfrey zal niet snel vergeten wo...

Lees ook

Haar immer spectaculaire talkshow mag dan niet meer dagelijks op televisie zijn, Oprah Winfrey zal niet snel vergeten worden. Haar persoonlijkheid én imperium hebben wereldwijd grote indruk achter gelaten. Wij zetten haar 10 meest memorabele momenten op een rij.

1. Toen de wereld kennismaakte met de magie van Oprah

Oprah was pas 32 jaar oud toen ze startte met The Oprah Winfrey Show in Chicago. Deze show zou uiteindelijk maar liefst 25 seizoenen lopen. Daarvoor werkte ze als co-host in het programma People Are Talking.

2. Toen ze haar publiek van 131 personen verraste met een reisje naar Philadelphia

Oprah vond het uitdelen van verrassingen één van de leukste dingen om te doen. Daarom verraste ze 131 personen in haar publiek met een reisje naar Philly. Samen beklommen ze de Rocky steps, bezochten ze Liberty Bell en aten ze de beroemde Philly cheesesteaks. 

3. Toen ze de wereld uitnodigde voor haar boekenclub

Een boekenclub, het klinkt zo saai. Toch wist Oprah hier een populair fenomeen van te maken. In 1996 kondigde ze haar boekenclub aan en inmiddels heeft ze hoogstpersoonlijk 76 literaire topstukken geselecteerd. Hieronder poseert ze met de Pullitzer Prize-winnaar The Underground Railroad: A Novel by Colson Whitehead.

A post shared by Oprah (@oprah) on

4.Toen iedereen een auto cadeau kreeg

Het is misschien wel een van de meest memorabele momenten uit de televisie-geschiedenis. Het moment dat ze haar publiek van 276 personen plots verraste met een gloednieuwe auto. Het gevolg: een hysterische menigte!

via GIPHY

 5. Toen ze haar favourite things ging delen

Het moge duidelijk zijn: Oprah Winfrey is ’the gift that keeps on giving.” In 2002 begon ze namelijk met haar traditie om haar publiek al haar favoriete dingen te geven. Eéns per jaar werd er een vrachtwagen vol met spullen binnen gereden om iedereen te trakteren op de beste producten door Oprah persoonlijk geselecteerd. 

6. Toen ze de snor van Dr. Phil afschoor

Wellicht ben je het vergeten, maar Dr. Phil is ooit begonnen bij de show van Oprah Winfrey. Om de tiende verjaardag van O, The Oprah Magazine, te vieren, schoor de presentatrice live on air de snor van Dr. Phil af. 

7. Toen ze samen met Beyoncé haar booty ging shaken

Vóórdat Beyoncé de bijnaam Queen B kreeg, was er maar één andere koningin in de wereld van media en entertainment en dat was Queen O. Wat krijg je als je de twee koninginnen bij elkaar zet? Inderdaad, een vreugdedansje.

via GIPHY

8. Toen ze ging roadtrippen met haar beste vriendin Gayle

Thelma & Louise, Jut & Jul, Dunya & Desie… Oprah en Gayle zijn vriendinnen voor het leven. En dus besloot het duo een roadtrip te maken, van Santa Barbara naar New York City. Wat volgde was een hilarisch avontuur waarvan iedereen kon meegenieten. 

A post shared by Gayle King (@gayleking) on

9.Toen ze liet zien dat ze een superheld is

Een euforisch moment voor Oprah én haar fans: toen ze over vuur liep. 

via GIPHY

10. Toen ze een ode gaf aan haar grote liefde

Brood. Oprah houdt van brood en zal brood nooit opgeven.

via GIPHY

 

Laatste nieuws

Zie ook