De ontroerende woorden van prins William toen Diana haar titel verloor

Prins William was pas 14 jaar toen zijn ouders prins Charles en prinses Diana gingen scheiden, maar toch begreep hij goe...

Lees ook

Prins William was pas 14 jaar toen zijn ouders prins Charles en prinses Diana gingen scheiden, maar toch begreep hij goed wat er allemaal op het spel stond. Toen zijn moeder door de scheiding haar koninklijke titel verloor, sprak hij haar ontroerende woorden toe. 

LEES OOK: Ooit maakte prins Charles Diana publiekelijk aan het huilen

Prins William was een doodnormale puber toen zijn ouders uit elkaar gingen. Hij zat op school, speelde voetbal en zat op waterpolo. Zijn officiële taken als troonopvolger waren nog niet begonnen, maar hij was zich van zijn toekomstige macht wel al bewust. Toen zijn ouders in 1996 gingen scheiden, verloor zijn moeder haar titel Koninklijke Hoogheid. Daarom deed hij zijn moeder een mooie belofte. "Geen zorgen, mummy, wanneer ik later koning ben, krijg je je titel weer terug."

Helaas zal hij deze belofte nooit waar kunnen maken, want Diana overleed een klein jaar later in een auto-ongeluk. Zowel prins William als prins Harry houden haar herinnering in stand door haar goede doelen te blijven steunen. 

 

Bron: PopSugar | Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook