Leo DiCaprio’s chique eco-vriendelijke hotel opent waarschijnlijk volgend jaar

Leonardo DiCaprio is al heel lang bezig met klimaatproblematiek. Zijn eco-resort bij Belize is nu bijna klaar voor de op...

Lees ook

Leonardo DiCaprio is al heel lang bezig met klimaatproblematiek. Zijn eco-resort bij Belize is nu bijna klaar voor de opening. 

Zo heeft hij documentaires over klimaat gemaakt, heeft hij toegezegd om een jaarlijkse ecologische documentaire voor Netflix te maken en doet hij met zijn stichting bijdragen aan natuurbehoudprojecten. In 2005 kocht Leo een eilandje, Blackadore Caye, voor de kust van Belize. Doel was de natuur te herstellen en dit als duurzaamheidsvoorbeeld te laten zien. Op het eiland staat nu een eco-resort dat draait op groene energie, innovatieve afvalverwerkingsystemen, en elektrische auto’s. Er staan 68 villa’s op het eiland, waarvan 48 privéhuizen. Ook al deze huizen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en hebben zonnepanelen. Leo zal zelf cursussen, seminars en conferenties gaan organiseren over klimaatverandering. Het resort gaat naar verwachting open in 2018. 

BEELD: Denniston International Architects & Planners Ltd.  

Laatste nieuws

Zie ook