Tamara Elbaz: ‘Hier in België kan de fles vanaf elf uur ’s ochtends open hoor!’

Afslank-onderneemster/socialité Tamara Elbaz behoorde tot het meubilair in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat....

Lees ook

Afslank-onderneemster/socialité Tamara Elbaz behoorde tot het meubilair in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Maar sinds ze naar België is verhuisd, is het daar stiller. En wat drukker in Brasschaat.“Ik moest me aanpassen. Hier hebben de mensen meer manieren.” Aan de champagne met een modemeisje, of zullen we zeggen: modemadam?

productie en tekst: AGNES HOFMAN foto’s: DARIO & MISJA styling: DANIELLE DINKGREVE haar & make-up: MIFA’S STUDIO

Natuurlijk kunnen we het nieuwe huis van Tamara Elbaz (35) in Brasschaat helemaal niet vinden; een eindje van de openbare weg af, verscholen tussen de hoge bomen. Team Beau Monde is fashionably late – dankzij een Belgische brunch om de hoek. Wanneer je een volle dag doorbrengt bij de founder van afslankmethode Size Zero, weet je immers niet wat – en óf – je wel te eten krijgt. Onze gastvrouw reageert quasi beledigd. “Hou op hoor. Jullie weten toch dat ik buitenlander ben,” lacht ze, zoals altijd trots op haar Marok- kaans-Israëlische roots. “Ik zorg goed voor onze gasten. Kom snel binnen.” “Ja, vind je het mooi? Ik heb er helemaal niks mee. Vind het te modern, te heftig,” wijst Tamara naar de prints van Corneille en Karel Appel aan de muur. “Mijn vriend Hans vindt ze geweldig. Prima. De lelijkste heb ik voor zijn verjaardag gekocht. Hij is er heel blij mee. Zelf zie ik liever wat anders aan de muur, maar volgens onze binnenhuisarchitect is dit stylish verantwoord. Daarom mogen ze van mij blijven hangen.”

Even wennen

De inwoners van Brasschaat moesten een beetje wennen aan de geboren Volendamse: “Ik heb me wel moeten aanpassen. In Amsterdam geldt, hoe drukker hoe beter. Hans wees me erop. Ik dacht nog: doe niet zo kinderachtig, laat me. Maar nu weet ik dat het onbeleefd is als je met veel bombarie ergens binnenkomt. De mensen zijn wat geremder, hebben meer manieren,” zegt Tamara, terwijl ze een zeer uitgebreide brunch klaarzet, met verse broodjes, gerookte zalm, luxe salades, verse pesto en roze champagne uit een klimaatkast die doet denken aan ‘Absolutely Fabulous’, met alleen maar flessen mooie champagne. “Oh, jullie drinken nog niet? We zijn in België hoor. Hier kan vanaf elf uur ’s ochtends de fles open,” knipoogt ze.

Meer zien en weten van Tamara en haar huis? Lees het in de nieuwste Beau Monde!

Laatste nieuws

Zie ook