Geheimzinnigheid rond Marie-Gabrielle van Luxemburg

Prinses Marie-Gabrielle (31) van Nassau, dochter van prins Jean van Luxemburg, ging op 22 maart in ondertrouw met Antoni...

Lees ook

Prinses Marie-Gabrielle (31) van Nassau, dochter van prins Jean van Luxemburg, ging op 22 maart in ondertrouw met Antonius ‘Tono’ Willms, haar achter-achter-achter-achter-achterneef.  

Normaal gesproken wordt er dan dan tien dagen later daadwerkelijk voor de wet getrouwd, maar aangezien hier niet het kleinste flintertje bewijs van is doorgesijpeld, hadden ze misschien toch andere plannen. Of zijn ze gewoon de meest discrete royals ooit, dat kan natuurlijk ook nog. Nu is enige geheimzinnigheid rond deze prinses niets nieuws, waarover later meer. Dit is het enige relationele bewijs dat we tot nu toe hebben: 

© Gemeente Luxemburg

Het stel verloofde zich in januari, het kerkelijk huwelijk staat voor later dit jaar in Spanje gepland. Het wordt gehouden op de finca Llanos de Belvis in Istan, Malaga. Dat is het landgoed van Alejandro Gamazo y Hohenlohe en zijn vrouw Marie Caroline Willms, zus van de bruidegom. De Hohenlohe’s zijn hoge Duitse adel. Hieronder zie je het gelukkige stel: 

© Antonius Willms / Instagram

Koele start

© Guy Jallay / Danapress / BSR Agency

Marie-Gabrielle is een nichtje van groothertog Henri van Luxemburg en de dochter van diens broer Jean en advocate Hélène Suzanna Verstur. Hier zie je haar met haar broers prins Wenceslas, prins Constantin en prins Carlo Johann van Nassau. Omdat haar vader ‘beneden zijn stand’ was getrouwd, kreeg ze bij haar geboorte geen titel. Het lag buitengewoon gevoelig. Zijn ouders groothertog Jean en groothertogin Josephine ‘Snobby’ Charlotte kwamen niet naar het huwelijk en Hélène ontmoette haar schoonouders pas toen ze al een hele tijd met prins Jean getrouwd was.

Grote onbekende

© Point de Vue

Drie weken na de geboorte van Marie-Gabrielle deed prins Jean afstand van zijn rechten op de troon om de kou uit de lucht te halen. Hélène heeft echter nooit gebruikt gemaakt van de titel die ze voor haar huwelijk kreeg. En heel bizar is dat in Marie-Gabrielle’s eerste twee jaar vrijwel niemand wist dat ze geboren was. Het werd pas bekend bij de geboorte van haar broertje Constantin. Toen gaf haar vader Jean een interview aan Point de Vue waarin ze werd vermeld. Je ziet dat ze veel op haar moeder lijkt, zelfde mooie haar. Hier zie Marie-Gabrielle haar als klein meisje:

© Luxerazzi

Eerherstel

© Vanitatis

Pas in 1995 kregen Marie-Gabrielle, hier helemaal happy met Antonius, en haar broers de titels gravin en graaf van opa Jean. Haar oom, groothertog Henri, promoveerde het hele stel in 2004 alsnog tot prinses en prinsen van Nassau met de rang Koninklijke Hoogheid, om al het aangedane onrecht recht te trekken. Jean en Hélène scheidden in 2004, Jean hertrouwde met Diane de Guerre.   

Werkende adel

© Vanitatis

Marie-Gabrielle haalde haar BA in Visual Cultures aan Goldsmiths College in London en een MAAB  (Master’s in Art Business) bij het Sotheby’s Institute. Ze woont nu in de buurt van München en werkt als binnenhuisarchitekt. Antonius Benedikt Clemens Douglas Emanuel Willms (29) is geboren in Atlanta, al valt uit zijn namen op te maken dat hij Nederlandse roots heeft. Hij is een van de vier kinderen van Hayo Willms en gravin Maria Theresia von Goëss.  Hij studeerde in Luxemburg en aan de Universiteit van St. Andrews in Schotland (waar prins William Kate leerde kennen), waar hij een MA in Economie en Modern History haalde. Afgaand op zijn (zeer summiere) Twitter zit hij in de groene energie.

Verre familie

© Royal Musings     

Marie-Gabrielle en Antonius zijn nicht en neef in de vijfde graad en delen een gezamenlijke voorouder in prinses Maria Carolina Ferdinanda Luisa van Bourbon-Twee Siciliën (1798-1870). Dat was het oudste kind van koning Francesco I van Twee Siciliën en zijn eerste vrouw, aartshertogin Clementine van Oostenrijk (1777-1801). Hier zie je haar op een schilderij van Sir Thomas Lawrence. 

Lees ook: 

Openingsbeeld © 2011 ANP

Laatste nieuws

Zie ook