Binnenkijken bij de droomvilla van Nick Schilder

Dit artikel verscheen in 2015 in Beau Monde Eind vorig jaar was het zover: de villa van Nick Schilder en zijn grote lie...

Dit artikel verscheen in 2015 in Beau Monde

Eind vorig jaar was het zover: de villa van Nick Schilder en zijn grote liefde Kirsten Hofstee was gereed. Eindelijk kon het paar, met hun kinderen Nikki en Julian én goudvissen Acda en De Munnik, intrek nemen in hun droomhuis. Nick: “Het is geheel naar onze wens gebouwd en ingericht. Samen met architect Henri Leloup hebben we het huis vanaf het nulpunt ontworpen. Echt alles is precies hoe wij het willen.” 

Rivièra Maison

 

Eerste steen door Jaap Buijs

Hoewel Nick en Kirsten erg tevreden waren met hun vorige huis – een prachtig historisch optrekje uit 1890, gelegen in het centrum van Volendam – groeide met de geboorte van hun kinderen de behoefte aan meer ruimte. Toen de kans zich voordeed een eigen huis te bouwen, in het nieuwe gedeelte van Volendam, aarzelden de twee dan ook geen moment. “Het is niet zo dat ik niet buiten Volendam zou kunnen wonen,” aldus Nick, “maar waarom zouden we hier níet blijven? Volendam is een heerlijke plek: goede faciliteiten, voldoende ruimte, wonen aan het water, veel groen in de omgeving, Amsterdam op dertig autominuten. En natuurlijk veel vrienden en familie die in de buurt wonen.” De symmetrische vorm van de villa is ‘typisch Nick’, volgens de zanger. “Dat is iets waar ik gek genoeg altijd al van droomde!” De eerste steen van de fraaie villa werd gelegd door Jaap Buijs, hun inmiddels overleden manager, de man waar Nick en zijn zangpartner Simon zo veel aan te danken hebben. Een bijzonder memento voor het stel dat hoopt hier mooie herinneringen te creëren. Dat moet wel gaan lukken, want binnen oogt het warm en huiselijk. Vooral de ruimte en het vele licht vallen op. De royale living met open keuken is modern en ruim ingericht, de serre een zonnige oase van rust. En dan de woonkamer. Groot en smaakvol, met een gastvrij aura. Nick: “Waar de inrichting van onze vorige woonkamer een stuk klassieker was, hebben we nu gekozen voor modern, maar wel gezellig.” Hij en Kirsten zitten qua smaak geheel op één lijn. “Samen een huis decoreren gaat ons verbazingwekkend goed af hebben we ontdekt. Het enige compromis was de kleurstelling. Ik wilde antraciet als basis, Kirsten bruin. Het werd bruin antraciet!”

Rivièra Maison
Rivièra Maison
Rivièra Maison
Rivièra Maison
Rivièra Maison

Lees ook:

Beeld: Rivièra Maison

Laatste nieuws