De top 10 celebs met de duurste privéjets

Wat doe je als je schathemeltje rijk bent en je niet meer zo goed weet wat je nog moet kopen van je geld? Juist, dan koo...

Lees ook

Wat doe je als je schathemeltje rijk bent en je niet meer zo goed weet wat je nog moet kopen van je geld? Juist, dan koop je gewoon een privéjet! Je verplaatst je razendsnel over de hele wereld en staat nooit meer in de file. Hieronder de top 10 van duurste privévliegtuigen van de beroemdheden. Je kijkt vast je ogen uit! 

10. Harrison Ford 

Harrison Ford is naast acteur ook gekwalificeerd piloot en bezit deze Cessna 680, met een waarde van 16 miljoen euro. Naast dit model bezit hij ook nog zeven andere vliegtuigjes. Kort geleden stortte hij nog met zijn Ryan Aeronautical ST3KR uit 1942 neer op een golfbaan.  

9. Tom Cruise 

Tom Cruise vond het een goed idee om een Gulfstream IV met een waarde van 31 miljoen euro voor zijn (inmiddels ex) vrouw Katie Holmes te komen. Zij vond het vliegtuig nogal handig, omdat het op een snelle variant van een bus zou lijken. 

8. Oprah Winfrey

Oprah Winfrey heeft een Bombardier Glomal Express XRS met een waarde van 37 miljoen euro. Ze is niet de enige met dit model, want Steven Spielberg en Celine Dion hebben deze ook. 

7. Tiger Woods 

De golfer heeft één van de duurste zakenvliegtuigjes van het moment aangeschaft: De Gulfstream G550 met een waarde van 42 miljoen euro, en zo ziet hij eruit. 

6. Jim Carrey

Ook Jim Carrey heeft een Gulfstream. Hij heeft de Gulfstream V met een waarde van 50 miljoen euro. Naar verluidt is dit één van de meest veilige en krachtigste privéjets die er bestaan en kan 16 passagiers vervoeren. 

5. Donald Trump

Donald Trump heeft misschien wel één van de meest bekende vliegtuigen van allemaal. De president van Amerika heeft een Boeing 757 met een waarde van 52 miljoen euro. Je ziet hem hier

4. Roman Abramovich

Roman is een rijke oliemagnaat en eigenaar van de Engelse voetbalclub Chelsea. Hij heeft een Boeing 767-300 met een waarde van 73 miljoen euro. Je ziet hem hier. 

3. John Travolta

John Travolta kan bijna een eigen vliegtuigmaatschappij beginnen, want hij bezit een Boeing 707, een Bombardier Challenger 601, een Boeing 727 en drie (!) Gulfstream vliegtuigen. Bij elkaar zijn ze zo’n 180 miljoen euro waard. John heeft zijn pilotenbrevet en is erepiloot en ambassadeur bij vliegtuigmaatschappij Qantas. Hij heeft twee landingsbanen aan huis. 

2. Barack Obama 

Tot kort geleden was Barack Obama de eigenaar van de superdeluxe Boeing 747-200B (Air Force One) met een waarde van 340 miljoen euro, die werd gezien als het Witte Huis van het luchtruim. Nu hij geen president meer is kan hij er helaas niet meer in vliegen. 

1. Onbekende eigenaar 

Het duurste privévliegtuig van dit rijtje, behoort tot een onbekende eigenaar. Het gaat om een Airbus A380 van 430 miljoen euro. Het adembenemende interieur werd aangelegd door de Saoedische prins Alwaleed, die er 453 miljoen euro voor betaalde. Zie hier het interieur van het gigantische vliegtuig.

Bron: Quote, Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook