Queen aan de wijn, produceert haar eigen bubbels

Geheel in de sfeer van de Brexit en het koop-eigen-waar-sentiment heeft de Queen een nieuwe hobby. Ze heeft zich opgewor...

Lees ook

Geheel in de sfeer van de Brexit en het koop-eigen-waar-sentiment heeft de Queen een nieuwe hobby. Ze heeft zich opgeworpen als wijnmaker en de eerste flessen prikwijn zijn inmiddels gebotteld.

Hare Majesteit heeft in 2011 een wijngaard laten aanleggen op Windsor Great Park. De 16.700 chardonnay, pinot noir en pinot meunier druivenplanten blijken een puike mousserende wijn op te leveren. Er zijn 3000 flessen English Quality Sparkling Wine gebotteld die twee jaar heeft mogen rijpen. Ze zijn inmiddels allemaal verkocht, à 25 pond per stuk. De flessen die dit jaar op de markt komen, gaan 35 pond per stuk kosten (de Queen ruikt duidelijk winstkansen). 

Royal pimpelaar

1999 © ANP

Binnen zes tot zeven jaar moet de productie op 20.000 flessen per jaar zijn gebracht. Elizabeth II is niet de eerste Engelse monarch die ondanks het wispelturige klimaat een eigen wijngaard liet aanleggen. Haar voorvader Henry II cultiveerde in de 12de eeuw al druiven bij Windsor Castle. Elizabeths man prins Philip heeft het opzetten van de wijngaard begeleid, als hoofd ranger van Windsor Great Park. De Windsors zijn dol op Engelse mousserende wijn, die werd ook geschonken op de bruiloft van prins William en hertogin Kate in 2011.

Lees ook: 

Openingsbeeld © 2000 / ANP  

Laatste nieuws

Zie ook