Gravin Diana Bernadotte trouwt op eigen bloemeneiland

Gravin Diana Bernadotte van Wisborg (34) en Stefan Dedek (27) trouwden vorig jaar al voor de wet. Dit weekend gaven ze e...

Lees ook

Gravin Diana Bernadotte van Wisborg (34) en Stefan Dedek (27) trouwden vorig jaar al voor de wet. Dit weekend gaven ze elkaar nogmaals het jawoord, op bloemeneiland Mainau in de Bodensee.

Diana is de jongste dochter van Lennart en Sonja, graaf en gravin Bernadotte. Ze is familie van de Zweedse royals. Haar vader Lennart was een volle neef van de vader van de huidige koning Carl Gustaf. Het was de Zweedse kroon die ooit het familiekasteel in Mainau ↓ aan deze tak schonk. Diana woont er met zo’n beetje de hele familie.

© Mainau.de

Bowlingliefde  

© Mainau.de

Stefan leerde Diana kennen in 2011 tijdens een potje bowling in Konstanz. Dit zijn niet het soort aristo’s voor al te traditionele royalty puristen. Diana is hoedenmaakster en ontwerpt en verkoopt sinds 2006 uit haar eigen ↓ atelier.

© Diana Bernadotte

Wilde tante

© Gisela Schober / Getty Images

Diana heeft al een dochter uit een eerdere relatie met de 16 jaar oudere schoorsteenveger Bernd Grawe, Paulina Marie (12). Bernd leerde ze kennen toen hij de schoorstenen van het slot kwam vegen. Het stel ging in 2007 uit elkaar. Daarna kreeg ze nog een zoon, Eric Hagen Lennart (we schatten hem op een jaar of vijf) waarvan de vader nooit bekend is gemaakt. “Het is een privézaak,” aldus een woordvoerder van de familie.   

Leuk stel

 

Stefan werkt gewoon als kok. Hij had zijn scheiding hip laten insnijden (bij het burgerlijk huwelijk was die kant van zijn hoofd nog helemaal geschoren) en het boeket van de bruid bestond uit kraaltjes en kantwerk, vermoedelijk was het een eigen ontwerp. Haar bruidsjapon was ronduit opzienbarend: een weelderig decolleté boven een XXL rok, met daarover een zwart kanten jasje en voor buiten nog een lange zwarte mantel. De gravin arriveerde in een witte stretch Hummer. Wat zo ontzettend Beau Monde is dat we haar nu al enig vinden.  

Lees ook: 

Openingsbeeld © Gisela Schober / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook