Het mode pronkstuk van Danny de Munk: ‘2000 euro. Au.’

Beau Monde interviewde door de jaren heen enorm veel bekende mannen. Wij vragen hen graag naar de mooie dingen des...

Lees ook

Beau Monde interviewde door de jaren heen enorm veel bekende mannen. Wij vragen hen graag naar de mooie dingen des levens en wat mode voor hen betekent. Deze keer: Danny de Munk.

Het Beau Monde styleteam ging bij de Amsterdamse volkszanger Danny de Munk op bezoek voor de 12e editie van 2016. We willen hem en zijn stijl beter leren kennen, dus vragen hem alles. Van zijn favoriete labels en budget tot goedgeklede mannen én een pronkstuk uit zijn garderobe. Daarbij wordt niet op de centen gelet.

“In alle eerlijkheid; ik hanteer geen budget. Als ik iets mooi vind, dan koop ik het en dan kijk ik niet naar de prijs”, vertelt Danny. En zijn pronkstuk? “Een tijdloze kwaliteitsjas van Gucci. Ik stapte een winkel binnen op zoek naar een paar sneakers, vroeg de verkoper of ze een bepaald paar in maat 39 hadden. ‘Helaas niet meneer, maar we hebben wel deze prachtige jas.’ Ik trok hem aan, zonder naar het prijskaartje te kijken en bekeek mezelf in de spiegel. Jezus Christus, wat mooi! Ik had nog nooit zo’n gave jas gezien. Toen moest ik ‘m wel kopen. Tweeduizend euro. Au. Maar de pijn van dat bedrag wordt verzacht door het feit dat ik de jas na tien jaar nog steeds draag.’

Lees hier het hele interview terug.

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook