Onthuld: aangrijpende brieven van prinses Diana

Het is bijzonder hoe prinses Diana bijna 20 jaar na haar dood nog steeds de aandacht weet vast te houden. Het is vandaag...

Lees ook

Het is bijzonder hoe prinses Diana bijna 20 jaar na haar dood nog steeds de aandacht weet vast te houden. Het is vandaag niet anders nu er brieven van de People’s Princess zijn opgedoken waarin ze schrijft over de relatie tussen William en Harry. Erg ontroerend.

Diana schreef destijds nogal wat af en één persoon waaraan ze verschillende brieven richtte, was een medewerker van Buckingham Palace. Cyril Dickman ontving meerdere brieven waarin de prinses intieme details deelde over haar zoons. De brieven waren immer persoonlijk en luchtig, met hier en daar wat moeilijke momenten die de prinses meemaakt. Het overlijden van haar oma, bijvoorbeeld.

Diana schreef bijvoorbeeld op 20 september in 1984 hoe William ontzettend dol is op zijn broertje Harry. Zo dol dat hij niet kon stoppen met kusjes geven. Diana schreef hoe zij en Charles bijna geen moment met de baby kregen die toen vijf dagen oud was. In oktober van het jaar 1992 was Harry echter geen baby meer, maar een troublemaker op school. “Het gaat goed met de jongens en ze gaan met plezier naar de kostschool, alhoewel Harry voortdurend in de problemen raakt!” 

Andere persoonlijke briefjes aan Cyril waren get well wishes als hij ziek was en bedankjes dat hij haar steunde na het overlijden van haar oma. Het blijkt maar weer dat Diana anno 2016 blijft boeien. Sterker nog, volgend jaar gaan deze brieven onder de hamer en naar verwachting levert dat bijna €18.000 op.

Bekijk hier de brieven:

Lees ook:

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook