10 redenen waarom niets beter is dan een oudere broer hebben

Als je zegt dat je grote broer echt het bloed onder je nagels vandaan kan halen, geloven we je meteen. Gelukkig zijn er...

Lees ook

Als je zegt dat je grote broer echt het bloed onder je nagels vandaan kan halen, geloven we je meteen. Gelukkig zijn er genoeg momenten waarop je beseft dat je nooit zonder hem zou kunnen. Om de volgende redenen kunnen we niet zonder de Jake bij onze Maggie Gyllenhaal.

1/ Hij heeft leuke (single) vrienden
Vroeger nam hij al die leuke vrienden mee naar huis, nu zorg je ervoor dat je bij de feestjes bent die jouw broer organiseert. En herinner je je nog die leuke collega die ooit bij hem bleef logeren na een uit de hand gelopen vrijmibo, en die jij tegen het lijf liep toen je op zaterdagochtend iets kwam ophalen? Juist, dáárom moet je ervoor zorgen dat je nooit zonder make-up bij je broer aanbelt.

2/ Je hebt altijd een beschermengel
Op de middelbare school zorgde hij al goed voor jou, maar eigenlijk gaat dat nooit over. Hoe oud je ook bent, je bent en blijft zijn kleine zusje. Jij helpt hem vaak genoeg uit de brand, maar ondanks dat heeft hij altijd het gevoel dat hij je de hand boven het hoofd moet houden.

3/ Hij kocht vroeger drank voor je
Toen jij nog niet oud genoeg was, maar toch een stapavond met vriendinnen had gepland, was hij degene die voor jou naar de supermarkt ging. Waar je zus ‘nee’ zou hebben gezegd, vond hij het juist grappig om zijn kleine zusje te voorzien van alcohol. En daar zijn we hem stiekem nog steeds dankbaar voor.

4/ Je had vroeger al-tijd iemand om mee te stoeien
Je broer is allesbehalve kleinzerig en daardoor ben jij dat ook niet.

5/ Jullie hebben nooit langer dan een halfuur ruzie
Bij vrouwen blijft ieder klein akkefietje hangen tot er een uitgebreide ‘sorry’ is uitgesproken. Bij mannen werkt het anders. Kijk maar eens hoe je broer met zijn beste vriend omgaat: het ene moment hebben ze ruzie, een halfuur later drinken ze samen een biertje en lachen ze erom. Zo gaan de ruzies tussen jullie eigenlijk ook altijd. Geen gezeik. Punt.

6/ Heeft hij een vriendin, dan heb jij er ook één bij
Je broer vindt haar leuk, hij vindt jou leuk, zij vindt hem leuk, en jij ook. Natuurlijk moet ze door de keuring, maar zodra je haar in je armen hebt gesloten heb jij er een vriendin voor het leven bij.

7/ Je vindt het geen probleem om one of the guys te zijn
Als hij vroeger een stel vrienden uitnodigde, zat jij er zonder moeite een hele avond bij. Daardoor ben je wel wat gewend wat betreft mannenhumor en vind je het echt niet erg om een avond door te brengen met de vriendengroep van je liefje.

8/ Je kunt goed tegen sloddervossen
Waarschijnlijk liet jouw broer van alles slingeren door het huis, waardoor jij het wel kunt handelen als jouw vriend weer eens zijn trui op de bank heeft laten liggen en zijn jas nog over de stoel hangt. Lucky him.

9/ Hij is je beste maatje
Je belt hem als je advies nodig hebt en het eens van een man wilt horen in plaats van je beste vriendin. Daarnaast kun je enorm met hem lachen en zijn jullie precies op elkaar ingesteld. Ja, eigenlijk is hij gewoon je allerbeste vriend.

10/ Je kent het mannenbrein als geen ander
Als jij aan het daten bent en je potentiële lover stuurt niet binnen 24 uur iets terug, maak jij je niet direct druk. Door je chaotische broer weet je dat mannen het soms gewoon vergeten en dat het niet meteen betekent dat hij je niet leuk vindt. Zorgt voor een hoop rust.

Lees ook:

Beeld: iStock Via: Marieclaire.nl

Laatste nieuws

Zie ook