Prins Harry: booty call op kosten van de belastingbetaler?

Prins Harry had zijn tour door de Cariben nog niet afgerond of hij zat al in het vliegtuig naar Toronto, om bij zijn vri...

Lees ook

Prins Harry had zijn tour door de Cariben nog niet afgerond of hij zat al in het vliegtuig naar Toronto, om bij zijn vriendin Meghan Markle te zijn. En daar is nu gedoe over.

Het valt niet mee om een verliefde prins in toom te houden, zo merkte Harry’s PR team. Zijn woordvoerder Jason Knauf hield voor én tijdens de tour hardnekkig vol dat Harry niet zou omvliegen om Meghan op te zoeken voor een booty call goed gesprek met louter kuise bedoelingen. Dat was zelfs nog de officiële verklaring toen de prins en zijn gevolg Ogle Airport in Georgetown Guyana verlieten, op weg naar Barbados. Van daaruit zou hij direct terugvliegen naar Londen, met British Airways. 

7778 km omvliegen

© Chris Jackson / Getty Images

Maar the heart wants what the heart wants. En Harry vloog dus niet oostwaarts naar Londen, maar stiekem naar het westen, naar Toronto. Dat betekent dat Jason heeft staan liegen voor zijn baas (niet chic en het boezemt bovendien weinig vertrouwen in). Maar ook dat de omweg via Toronto – heen en terug 7778 km – de kosten van zijn First Class ticket van Barbados naar Londen aanzienlijk hoger heeft gemaakt. Volgens Jason (kunnen we die nog geloven?) betaalt Harry die kosten zelf. Maar de extra kosten die zijn gemaakt voor zijn bodyguards komen wél voor rekening van de Britse belastingbetaler. En dat valt niet goed in een tijd waarin er extra scherp op de uitgaven van de monarchie wordt gelet. 

Tegen de afspraak

© Chris Jackson / Getty Images

Harry’s actie is bovendien in strijd met de verzekering die de het hof in 2004 gaf aan het National Audit Office toen de reiskosten van prins Andrew onder de loep lagen, want die maakte er ook een potje van. Daarna is heel duidelijk afgesproken dat royals in functie recht hebben op vervoer, verblijf  en beveiliging op kosten van de staat. Alle privéreizen komen voor eigen kosten ‘en om verwarring te voorkomen wordt het combineren van privé en zakelijke reizen actief ontmoedigd.’ 

Smoorverliefd

 

Kensington Palace onthoudt zich vooralsnog van commentaar. Maar Meghan vond het duidelijk enig om haar vriend weer even te zien: ze draait nu een kettinkje met hun initialen om haar nek. Calm down, girl. Dit ↓ is het kettinkje van Canadese ontwerper The Right Hand Gal. 

Lees ook:

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook