Bijzonder briefje van de Queen aan een jonge prins William te koop

Queen Elizabeth is dan misschien wel koningin, maar ook oma. En oma's leggen hun kleinkinderen in de watten. De kerst ko...

Lees ook

Queen Elizabeth is dan misschien wel koningin, maar ook oma. En oma’s leggen hun kleinkinderen in de watten. De kerst komt er weer aan en dat is voor grootouders het moment om hun kleinkinderen flink te verwennen. Dat geldt ook voor de Queen, zo blijkt uit een briefje dat ze heeft geschreven aan een jonge prins William.

Het privéleven van de royals wordt zoveel mogelijk afgeschermd. We hebben dan ook geen idee wat de royals precies doen met Kerstmis en wat ze elkaar geven. Toch wordt er een bijzonder briefje geveild. Het briefje is handgeschreven door de Queen en gericht aan haar kleinzoon. “William, ik hoop dat je er plezier in hebt om dit elke dag te openen. Liefs, oma”, staat er op het briefje – uiteraard geschreven op briefpapier van Buckingham Palace. 

Het briefje doet vermoeden dat de Queen haar kleinzoon een adventkalender heeft gegeven. De handgeschreven brief wordt geveild en moet ongeveer £1400 opleveren. “Een zeldzame briefwisseling van de koninklijke familie die past bij de komende feestagen,” zegt een directeur van de RR veiling in Boston.

Er worden ook andere royal items geveild, waaronder een portretfoto van koning George VI met de toenmalige koningin Elizabeth en hun dochters prinses Margaret en prinses Elizabeth. Je kunt ook een kerstkaart uit 1946 van de twee Britse prinsessen bemachtigen, net als een portret van de Queen en een brief van een jonge prins Edward.   

Lees ook: 

Beeld: ANP/AFP | Bron

Laatste nieuws

Zie ook