Chaos Royal Tour, prins Harry in de problemen

Als we íets van 'The Crown' hebben geleerd, is het wel hoe belangrijk het is als een Royal Tour op rolletjes loop...

Lees ook

Als we íets van ‘The Crown’ hebben geleerd, is het wel hoe belangrijk het is als een Royal Tour op rolletjes loopt. Die van Harry in de Cariben? Not so much.

Aan de prins ligt het niet. Enthousiast als altijd is hij adorable met mensen in het algemeen en kinderen in het bijzonder. Hij transpireert zich met een rood hoofd door de vele sportieve elementen van zijn rondreis namens zijn oma, koningin Elizabeth II, door het Caraïbisch gebied. Er worden vlijtig bomen geplant en hij staat vaak braaf op een verhoginkje. Maar er gaat in de organisatie en ter plekke zoveel mis dat echt het uiterste van zijn improvisatievermogen wordt geëist.   

Foute grapjes

© Paul Edwards / Getty Images

En dat begon al toen Gaston Browne, premier van Antigua en Barbuda, hem voorstelde aan een leger schaarsgeklede beauty queens en grapjes maakte over Harry’s vriendin Meghan Markle en hoe het eiland een perfecte plek voor een honeymoon zou zijn. Harry wist niet waar hij moest kijken. En dat was nadat hij deze ↓ babes voorgeschoteld had gekregen. 

© Paul Edwards / Getty Images

Controverse

© Julian Hamilton / Getty Images

Hoewel royals zich verre moeten houden van politieke zaken, werd Harry min of meer gedwongen een minuut stilte te houden voor dictator Fidel Castro tussen de notabelen van St. Vincent and the Grenadines. Weggaan zou óók een affront zijn geweest, dus hij stond het uit. Intussen kreeg zijn tourbegeleider backstage bijna een toeval van woede, over dit ‘spontane’ momentje. On the bright side: we weten nu wel hoe Harry’s ‘WTF?!’ gezicht eruit ziet.  

Motorpech

© Chris Jackson / Getty Images

Vervolgens kreeg de Wave Knight, het schip dat hij als basis gebruikt en hem naar Grenada moest brengen, motorpech. De reparatie verliep niet vlot genoeg, zodat het schip in St. Vincent achterbleef en Harry en zijn entourage moesten overstappen op plan B: een deel van het programma schrappen en met een tender naar een klein eilandje voor de kust van Grenada varen. Nu was dit een reisdag, zodat de schade beperkt bleef tot een picknick op een onbewoond eiland die niet doorging. 

Ongelukje

© Paul Edwards / Getty Images

In Grenada stak Harry een British Empire medaille niet goed vast op de jas van Reginald Sparks, zodat de medaille op de grond viel tijdens een ceremonie. Dit is het protocol-equivalent van de vlag op de grond laten vallen, #awkward. De prins oogde op dat moment voor het eerst een tikje gaar, van duizenden handen schudden, vele toespraken en de steeds wisselende briefings. 

Noodweer

© Julian Hamilton / Getty Images

Barbados gaf niet helemaal de zonnige, vrolijke plaatjes waar Kensington Palace op hard gehoopt. De Wave Knight was weliswaar weer gerepareerd, maar arriveerde in noodweer, zoals je ziet in het onderstaande filmpje van zijn konvooi, door Duncan Stone.

Harry is op Barbados om te vieren dat het land 50 jaar geleden onafhankelijk werd en om een concert bij te wonen van het belangrijkste exportproduct van het eiland: Rihanna. Vrijdag vliegt de prins naar Guyana, maandag keert hij terug naar Engeland. Fingers crossed dat het de laatste dagen meezit.

Lees verder:

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook