Deze 5 royals hebben last van RRBF (Royal Resting Bitch Face)

Koningin Máxima weet niet eens hoe je het spélt. Prinses Mary van Denemarken ook niet. Maar sommige royals...

Lees ook

Koningin Máxima weet niet eens hoe je het spélt. Prinses Mary van Denemarken ook niet. Maar sommige royals hebben pech, wegens semi-chronisch Royal Resting Bitch Face (RRBF).

Resting Bitch Face is een lastige aandoening, zelfs Mona Lisa heeft er last van. Zelf denk je er neutraal, ontspannen en zelfs redelijk minzaam bij te staan. Maar intussen zie je er zonder het te willen chagrijnig, geïrriteerd of zelfs kwaad uit. Sommige royals hebben genoeg zelfkennis om dat door te hebben. Zo heeft de Queen van nature een weergaloos RRBF, in een reikwijdte van ‘geconstipeerd’ tot ‘woedend’. Maar omdat ze dat weet, lacht ze bewust wat vaker, zodat ze toch bekend staat als een vrolijk mens. Daar zouden deze royals nog even achter moeten komen. 

1 Noorse kou

© Ragnar Singsaas / Getty Images

Koningin Sonja van Noorwegen is een zeer nuchter mens. Ze kan wegdromen bij kunst of muziek, maar vindt veel aspecten van haar baan stiekem een béétje een koninklijke poppenkast. En zet dan bij voorkeur – een royal doodzonde – haar zonnebril op. Er is al eens een moment geweest dat fotografen hun camera’s toen demonstratief lieten zakken als statement. En dat is voor een instituut dat staat of valt bij de beeldvorming toch redelijk killing. 

2 Hallo Calvijn!

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

Prins Constantijn kan aanbiddelijk lachen, maar doet dat heel vaak niet. Hoofd er niet bij, te druk of hij heeft gewoon grote twijfels bij het dragen van een enorme sjerp. Privé staat de prins bekend als een heel vrolijke man. Wat het des te grappiger maakt dat op officiële momenten zijn inner Calvijn – soberheid, zuinigheid, wars van frivoliteit – de kop opsteekt. Bij het nemen van de officiële foto van het Belgische staatsbezoek was het weer raak – kijk hem eens lekker stralen! 

3 Frozen in Monaco

© Pascal Le Segretain Pool / Getty Images

Druk prinses Charlene van Monaco een kind in de armen en ze ontdooit ter plekke. Maar voor alle verdere vorstelijke aangelegenheden heeft ze prinses Elsa uit ‘Frozen’ als rolmodel. Alsof ze haar wijlen schoonmoeder prinses Grace ook als ijsprinses wil opvolgen. Het staat heel cool, maar euh – ook wel een beetje koel. 

4 ‘Bring it on!’

© Richard Pohle / Getty Images

De hertogin van Cambridge schijnt ooit een onderonsje met de Queen te hebben gehad, over hun wederzijdse RRBF’s. Niemand die zo aanstekelijk kan lachen als hertogin Kate. Maar als ze even niet oplet, is het onmiddellijk ‘Game of Thrones’ bij haar. En het is nog erfelijk ook, kijk maar naar Zijne Koninklijke Hoogheid ↓ prins Grumpy George.

© Richard Pohle / Getty Images

5 HM Cranky  

© Koichi Kamoshida / ANP

Nu kunnen de meeste mensen – en dus ook royals – niets doen aan hun RRB. Ze zijn ermee geboren, ze zijn gewoon zichzelf, het zegt niets over hoe warm en gezellig ze werkelijk zijn. En het zou flauw zijn om tegen een koningin te zeggen: ‘Lach eens wat vaker, dan ziet u er een stuk leuker uit’. Het gaat tenslotte om de inhoud. Maar toch: Jetsun Pema is koningin van Bhutan, een prachtland met de aardigste mensen te wereld. Ze is getrouwd met de meest aaibare koning ter wereld. En ze heeft een drakenprinsje dat om óp te eten zo lief is. En toch staat ze altijd zuur op foto’s. Dan zou je toch zeggen: ‘Kan er misschien ook eens een lachje vanaf?’

Lees ook:

Openingsbeeld © Dan Kitwood / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook