En het nieuwe prinsje heet…

Prins Georg Friedrich van Pruissen (40) en zijn vrouw prinses Sophie (38) zijn voor de vierde keer ouders geworden. En d...

Lees ook

Prins Georg Friedrich van Pruissen (40) en zijn vrouw prinses Sophie (38) zijn voor de vierde keer ouders geworden. En daarmee is het keizerlijke Huis van Hohenzollern weer wat groter geworden. 

Eerder dit jaar berichtten we al dat Sophie weer zwanger was. Stealth, zoals ook de vorige keren: het stel houdt hun privéleven graag zoveel mogelijk uit de publiciteit en loopt niet met hun status – hoge Duitse adel – of met hun gezin te koop. Zodat ook de naam van hun vierde kindje lange tijd geheim bleef. Maar we zijn erachter gekomen: het is een jongetje en hij heet Heinrich Albert Johan Georg. 

Halve familie vernoemd

De keuze voor de namen is heel traditioneel. Zijn roepnaam is afgeleid van prins Heinrich van Pruissen (1862-1929), broer van de laatste Duitse keizer Wilhelm II (1859-1941). Albert lijkt een geste te zijn naar de prins-gemaal  (1819-1861) van de legendarische Britse koningin Victoria (1819-1901), familie van de Hohenzollern’tjes. Met Johann gedenkt papa Georg zijn oom, de eerder dit jaar overleden Friedrich Johann von Hohenzollern, getuige bij zijn huwelijk en de man van prinses Birgitta von Schweden (79), de zus van de Zweedse koning. De vierde naam Georg is vanzelfsprekend naar prins George zelf, die de achterkleinzoon van Wilhelm II is.

Burg Hohenzollern

© A. Kniesel / Wikimedia

Dit is het stulpje van de familie, die er overigens niet woont: ze hebben het opengesteld voor het publiek. Zelf resideren ze op een bescheiden landgoed in de buurt van Bremen. 

Pruisisch spruitje

Het stel kreeg eerder tweeling Carl en Louis (bijna 4) waarvan Carl de erfprins en zowel een Keizerlijke als een Koninklijke Hoogheid is. Vorig jaar april kwam prinsesje Emma erbij, die is net als haar babybroertje een Koninklijke Hoogheid. We wensen Sophie nu even rust toe, na vier kinderen in drie jaar. Gezien hun hang naar privacy zullen ze vermoedelijk pas bij de doop van Georg weer in beeld komen. Die wordt in het vroege voorjaar verwacht.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Damien Meyer / ANP
 

Laatste nieuws

Zie ook