Bizar: ‘redde’ koningin Máxima het leven van Willem Holleeder?

Misdaadjournalist John van den Heuvel beloofde in het RTL-programma ‘De (Onder)Wereld van Willem Holleeder’...

Lees ook

Misdaadjournalist John van den Heuvel beloofde in het RTL-programma ‘De (Onder)Wereld van Willem Holleeder’ ons ‘het ware gezicht’ van ‘de neuws’ te tonen. Maar dat bleek niet het enige. Zo vertelt Willem Holleeder dat hij zijn leven te danken zou hebben aan onze koningin Máxima. Uhm, say what?

Nu moeten we hierbij wel opmerken dat Máxima zich hier nooit bewust van is geweest (gelukkig). Het was meer een ‘(on)gelukkige’ samenloop van omstandigheden.

Ariane

Het feit wil namelijk dat Willem Holleeder in 2007 in de gevangenis last van ernstig hartfalen kreeg, waardoor hij met spoed naar het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag gebracht zou moeten worden. En laat (toen nog prinses) Maximá nu net in dat ziekenhuis liggen, om de kleine Ariane ter wereld te brengen. Maar: de Nederlandse veiligheidsdiensten staan het niet toe dat een crimineel (en al helemaal niet eentje van het kaliber Willem Holleeder) tegelijk met een lid van het koninklijk huis in het ziekenhuis verblijft. Daarom moest ‘de neus’ naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) uitwijken. En dat zou achteraf zijn redding geweest zijn. 

Redding?

“In het Bronovo was geen gelegenheid om mij te helpen”, biecht Willemn Holleeder in de RTL-documentaire. En dat kon het LUMC wel. Zonder de bevalling van prinses Ariane (10 april 2007 om 22:00u), zou Holleeder misschien wel aan zijn hartfalen overleden zijn. Bizar verhaal.

‘De (Onder)Wereld van Willem Holleder’

Een klein fragment uit de documentaire vind je hieronder ↓. De hele aflevering kijk je hier terug (tip: het stuk over Willems zgn. ‘redding door Máxima’ begint na minuut 36).

Ook interessant:

Bron: Lindanieuws.nl | Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook