Lady Kitty: ‘Geen doel in mijn leven’

Je zult maar een glamoureuze socialite zijn met een modellencarrière en prins William en prins Harry als neven. L...

Lees ook

Je zult maar een glamoureuze socialite zijn met een modellencarrière en prins William en prins Harry als neven. Lady Kitty  Spencer doet het allemaal niets, slachtoffer als ze is van een sterk staaltje ‘champagneproblemen’. 

Lady Kitty (25) is de dochter van Charles Spencer, de 9de graaf Spencer en broer van prinses Diana. Ze kan terugvallen op een familiefortuin van 112 miljoen euro. Toch zegt de socialite dat ze worstelt met het feit dat ze geen doel in het leven heeft. En dat ze – zo’n lekker realistisch wereldbeeld – jaloers is op daklozen “omdat die zo’n focus hebben”. 

Dolende debutante

 

Om haar tijd toch een beetje nuttig te vullen – ze is vooral bekend door associatie – richt ze zich op twee goede doelen, waaronder Centrepoint in Londen. Dat biedt huisvesting en training aan jongeren tussen 16 en 25 jaar. “De jongeren van Centrepoint zijn gericht op één ding,” zegt ze. “Ze weten precies wat ze willen en wat hun talenten zijn. Dat werkt wel eens afgunst in me op. Ik heb moeite met bepalen wat ik nu eigenlijk eens wil.” Haar Instagram toont een buitengewoon flitsend leven, maar zoals ze zelf heel eerlijk zegt: “Ik laat alleen de beste dingen zien.”

Diepe indruk

© Jonathan Utz / ANP

Centrepoint dwingt niet alleen bewondering bij lady Kitty af, het trekt ook een emotionele wissel op haar. “De eerste keer dat ik een Centrepoint sportdag achter de rug had, had ik het gevoel dat ik wel kon vielen. Ik dacht: ‘Wat een geweldige manier om mijn dag te besteden’. Maar toen ik thuis kwam en mijn vriend vroeg hoe het was, kon ik er niet over praten. Het kwam opeens bij me binnen. Sommigen zijn echt nog heel jong en sommigen zagen er zo zwak uit. Dan kun je alleen maar denken: ‘Waar zijn je ouders?’” Die van haar gingen weliswaar uit elkaar, maar aan liefde en bescherming heeft het Kitty niet ontbroken. Hier staat ze met haar vader en tweelingzusjes Eliza en Amelia bij de opening van de Diana-speeltuin in Kensington Gardens. 

Nacht op straat

 

Later deze maand neemt Lady Kitty met een stel bevriende socialites deel aan de ‘Sleep Out’, waarbij ze een nacht op straat doorbrengen. Dit om zich nog meer in te leven in de ervaringen van daklozen. Of in de hoop het licht te zien over haar eigen leven, daar willen we vanaf wezen.

Dakloze gezinnen

© Chris Jackson / Getty Images

Al lijkt Kitty wel het hart op de juiste plaats te hebben. Ze bracht een groot deel van haar jeugd door in Zuid-Afrika, waar ze armoede van dichtbij meemaakte. “Ik zag dakloze gezinnen bij de supermarkt bij ons in de buurt en moest daarom huilen,” zegt ze. “En het kan iedereen overkomen. We hebben allemaal stereotypen over wie er dakloos wordt, maar de realiteit is heel anders.” In haar geval in een avondjapon zich inzetten voor haar pet project, in samenwerking met Team Downton Abbey en Moët & Chandon. Het houdt haar van de straat, zullen we maar zeggen.

Verder lezen:

Openingsbeeld © Victor Boyko / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook