Ha! Mensen die te laat komen zijn succesvoller en creatiever

Het is iedere ochtend weer een race tegen de klok om op tijd de deur uit te gaan en tóch krijg je het voor elkaar...

Lees ook

Het is iedere ochtend weer een race tegen de klok om op tijd de deur uit te gaan en tóch krijg je het voor elkaar om 09:10 uur op je werk te verschijnen, terwijl je andere collega’s allang aan de slag zijn gegaan. Maar maak je geen zorgen, want er is een lichtpuntje: mensen die te laat komen zijn succesvoller en creatiever. Daar valt ook wat voor te zeggen!

’s Ochtends jezelf binnen vijf minuten klaar moeten maken en toch maar het ontbijt laten voor wat het is omdat je nu toch écht naar je werk moet… Het leven van iemand die altijd laat is gaat niet over rozen. Het neemt de nodige stress met zich mee en daarnaast haal je de woede op de hals van de mensen die eeuwig op tijd zijn. Maar no worries, we waren inmiddels al zover dat mensen die te laat komen rasechte optimisten zijn, dus laten we de negatieve eigenschap van het te laat zijn vooral van een positieve kant belichten.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat laatkomers vaak een type B persoonlijkheid hebben. Dat staat voor mensen die misschien niet zo competitief zijn ingesteld als het type A-volk, maar dat ze wel ontzettend creatief, laid-back en innovatief zijn. Je zou beter naar het ‘grote plaatje’ kunnen kijken en dat is precies de kwaliteit die entrepreneurs en leiders nodig hebben. Nooit op tijd kunnen komen lijkt op deze manier zo slecht nog niet…

Lees ook:

Beeld: iStock Bron: Mydomaine.com

Laatste nieuws

Zie ook