Zóveel geld gaf Máxima uit tijdens een shoptripje in Australië

Voordat het vijfdaagse staatsbezoek aan Australië van start ging hadden koning Willem-Alexander en koningin M&aacut...

Voordat het vijfdaagse staatsbezoek aan Australië van start ging hadden koning Willem-Alexander en koningin Máxima (gelukkig) nog even vrije tijd. Met een overvolle planning voor de boeg had Máxima schijnbaar zin om even te winkelen en daarbij werd er goed met de creditcard gewapperd.

We vragen ons af hoe vaak onze koningin zelf een winkel instapt om nieuwe kleding te kopen (waarschijnlijk niet vaak) en daarom is het des te leuker dat ze het in Australië het er even van neemt. Samen met Willem-Alexander bezocht ze een winkelcentrum in Perth waar ze in totale anonimiteit konden shoppen. De rolverdeling was duidelijk: Máx koos dingen uit, Willem-Alexander zat erbij en gaf advies.

De verkoopmedewerkster wilde wel even delen hoe het was om de koningin van Nederland te helpen. Ondanks dat ze überhaupt niet eens wist met wie ze te maken had. “Ze waren erg lang binnen. Elke keer als ze hem iets liet zien zij hij: Ja. Nee. Ja. Nee.” Verder vertelt ze dat de koningin erg vriendelijk was – we hadden niets anders verwacht – en dat ze zo’n voor zo’n 3500 Australische Dollar uitgaf, wat omgerekend zo’n €2500 is. 

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws