Goed nieuws: in oktober wegen we het minst

Op de weegschaal staan is altijd een zenuwenmomentje. Is dat stukje taart op je heupen gebleven of valt het dit keer mee...

Lees ook

Op de weegschaal staan is altijd een zenuwenmomentje. Is dat stukje taart op je heupen gebleven of valt het dit keer mee? Deze maand ben je in ieder geval safe, in oktober weeg je volgens onderzoekers het minst van het hele jaar! 

Op de weegschaal staan is alleen leuk als er een gewenst cijfer verschijnt. Mocht je het de afgelopen weken niet aangedurfd hebben, dan kun je het deze maand weer eens proberen. Een studie van de Amerikaanse Cornell University heeft uitgewezen dat we op dit moment in vergelijking met de rest van het jaar het minste wegen. Score!

Geniet maar van het mooie cijfer op de weegschaal, want dat zal heel snel weer verdwijnen. De tijd van kruidnoten, warme chocolademelk en kerstdiners dient zich aan! Voor het onderzoek zijn meer dan 3.000 mensen in Duitsland, Japan en de Verenigde Staten gewogen gedurende 12 maanden.

Hieruit bleek dat we rond Kerstmis zo’n 0,4 procent in gewicht aankomen. Geen big deal, maar dit gewicht is er pas in mei weer af. Dan breekt de periode aan waarin we keihard trainen om zelfverzekerd in een bikini op het strand te verschijnen. Daarna raakt ons strenge sportregime weer in het slop en gaan we dankzij de kou en feestdagen weer meer eten. 

Nu zitten we tussen die twee periodes in en daarom zijn we dus in oktober op ons slankst. Mocht je nog twijfelen of je dat strakke jurkje wel aan kan: gewoon doen!

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: ad.nl

Laatste nieuws

Zie ook