Deze schoenen zijn onder vrouwen nu populairder dan hakken

Het is even slikken voor de pump liefhebber, maar er is groot nieuws. Er is namelijk een model schoen dat de hak van de...

Lees ook

Het is even slikken voor de pump liefhebber, maar er is groot nieuws. Er is namelijk een model schoen dat de hak van de gedoodverfde nummer 1 positie stoot and it’s been a long time coming. De sneaker wint het eindelijk van de stiletto’s, blokhakken en wedges.

Een goede pump is sexy en vrouwelijk, maar het is toch echt voor het eerst dat er meer sneakers worden verkocht dan muiltjes waarop je na een dag lopen zere voeten krijgt. Ongemakkelijk of niet, op een paar hakken zie je er nu eenmaal hartstikke goed uit, vooral als je er een beetje knap op loopt. Toch geven meer vrouwen in de UK nu de voorkeur voor comfort. Een tikkeltje saai wellicht, maar ook wel begrijpelijk. Zo kocht 37% van de vrouwen een paar sneakers tegenover 33% die voor een paar hakken ging.

Het is dus voor het eerst (!) dat er meer sportieve schoenen worden verkocht dan hakken en dat heeft te maken met de groeiende markt voor sportswear. Tegenwoordig trekken veel vrouwen met gemak een paar sneakers onder een rok of jurk aan, terwijl daar eerder waarschijnlijk een hakje onder gedragen zou worden. 

Groot sneakerfan? Dan vallen de volgende modellen vast in de smaak:

Lees ook:

Beeld: Instagram Bron: Metro.co.uk

Laatste nieuws

Zie ook