Kijk & huiver: met prins George valt niet te spotten

Prins George van Cambridge mag dan nog maar drie zijn, hij is al een echte baas. Die niet met zich laat sollen, dus al d...

Lees ook

Prins George van Cambridge mag dan nog maar drie zijn, hij is al een echte baas. Die niet met zich laat sollen, dus al die staatshoofden en onderdanen kunnen het schudden met hun high-fives.

Hoe graag prins William en hertogin Kate het ook willen laten lijken dat hun zoon een doodnormaal jongetje is, George is geen gewone peuter. Niet zozeer omdat hij opgroeit met paleizen, bodyguards en een supernanny, maar omdat hij nu al een hele persoonlijkheid is. Nog klein, maar niet te verleiden met gekir en gehurk of andere zaken waar kleine kinderen normaal gesproken gevoelig voor zijn. En zeer duidelijk in zijn voorkeur en afkeer van zaken, kijk maar: 7 momenten waarop de kleine royal badass echt overal boven staat.  

‘Hallo, onderdanen’

© Peter Macdiarmid / Getty Images

Paar uur oud, zijn eerste royal wuifje. Maar er was geen sprake van dat hij zich daarna nog met zijn fans wenste te delen. Hij sliep doortastend door zijn eerste familieportret heen en delegeerde het shinen aan zijn harige oudere broer ↓ Lupo.

© Michael Middleton / Kensington Palace

‘I want to be alone’

© WPA Pool / Getty Images

Via zijn voornaamste woordvoerder prins William liet George weten dat hij bij voorkeur ’s nachts aandacht wilde en overdag met rust wilde worden gelaten. Het duurde tot zijn doop eind oktober voor hij zich weer eens onder het volk mengde. Met frisse tegenzin en een blik vol koninklijk ennui.  

‘Heel leuk, weg ermee’

© Giphy

Tijdens de tournee van William en Kate door Australië in 2014 maakte George zijn gevoelens voor de pluchen bilby die hem werd aangeboden meer dan duidelijk. Leuk en aardig, maar hij liet zich niet in de luren leggen met deze variant op spiegeltjes en kraaltjes. Hij wenste minimaal een echt dier om in te knijpen. 

‘Are you lookin’ at me?’

© Chris Jackson / Getty Images

Fotografen, prins George zou er inmiddels aan gewend moeten zijn. Maar hij beschikt ook als peuter al over een dodelijke blik. Romantische zielen menen dat hij hier de dopeling, zijn zusje Charlotte, wil beschermen. Maar het zou ook best eens kunnen dat George volledig klaar is met alle aandacht voor zijn eerste reserve omdat hij als aanstaande koning wellicht beschikt over stralend-middelpunt-DNA. En daarin geen concurrentie duldt. Of hij heeft gewoon de pest aan camera’s. Hoe dan ook, maak Zijne Koninklijke Hoogheid niet boos. 

‘Moet ik onder de indruk zijn?’

© Peter Souza / The White House

George nam niet de moeite om zich even om te kleden voor de ontvangst van de machtigste man op aarde. Hij ontving Barack Obama casual in een kamerjas en pyjama. Want presidenten komen en gaan, maar koning is de kleine Cambridge straks voor het leven. Dus om je nu te gaan uitsloven voor iemand die over vier jaar weer weg is? Dan blíjf je aan de gang. Moet je niet willen. En zeker geen precedent scheppen met een man die over een paar weken al afzwaait. 

‘Laat mij maar even’

© WPA Pool / Getty Images

Het zelfvertrouwen van George kent geen grenzen. Bij de Royal International Air Tattoo van RAF Fairford maakte hij de indruk dat hij zowel de vader als de piloot volstrekt overbodig achtte. Omdat hij als Royal Top Gun uitstekend in staat was zelf een rondje te vliegen in de Red Arrow. 

‘Wat is dit, een meet & greet?’

Waar prins George ook komt, mensen proberen lachjes, reacties en andere vulgaire zaken aan hem te ontlokken. Hij is er, net als zijn overoma de Queen, volstrekt niet van onder de indruk en blijft er redelijk stoïcijns onder. Zijn vader of moeder mogen hem desgewenst dragen, maar contacten met het plebs gaat hij bij voorkeur uit de weg. Zelfs als het de Canadese premier Justin Trudeau is. Want als je eenmaal gaat high-fiven met werknemers, is het einde zoek, tenslotte. En een hand kan hij ook mooi vergeten, Zijne Koninklijke Hoogheid is niet in de stemming.

Verder lezen:

Openingsbeeld © Danny Martindale / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook