Prins Louis en prinses Tessy 10 jaar getrouwd

Geen tiara, geen titel, wel een blakende dreumeszoon. Dat was tien jaar geleden het recept van de bruiloft van prins Lou...

Lees ook

Geen tiara, geen titel, wel een blakende dreumeszoon. Dat was tien jaar geleden het recept van de bruiloft van prins Louis van Luxemburg met Tessy Anthony.

Louis is de derde zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa en kreeg met Tessy in 2005 – shock & royal horror – buitenechtelijke zoon Gabriel. De groothertog en zijn vrouw reageerden overigens sportief: Tessy is altijd welkom geweest op het paleis en ze waren meteen dol op hun eerste kleinkind. Het feit dat Louis bereid was af te zien van zijn rechten op de troon, haalde het laatste restje kou uit de lucht. Een jaar later werd er alsnog getrouwd, eerst voor de wet in het paleis, later voor de kerk in Gilsdorf, Noord-Luxemburg. 

Familiebruiloft

© Wort.lu

Tessy droeg een strapless Pronovias, model Jazmin, met operahandschoenen (die heeft ze hier al uitgedaan) en een sluier van tule. Geen design, rechtstreeks van het rek. Het was niet echt een royal wedding look, maar ze werd dan ook geen ‘echte’ prinses en tien jaar geleden was dit een populaire look voor bruiden. Ze straalde in ieder geval uit dat dit de jurk van haar dromen was, of de man die bij het altaar wachtte nu een prins was of niet. 

Seychellen

© Cour Grand-Ducale  

Tessy was de eerste Luxemburgse in 116 jaar die met iemand van de Luxemburgse groothertogelijke Nassau-Weilburg familie trouwde en de enige sindsdien. Haar zus Patty was haar getuige, Louis werd bijgestaan door zijn broer Felix. Het feest had plaats op Kasteel Berg en het happy couple ging vervolgens op huwelijksreis naar de Seychellen. Een jaar later kwam zoon Noah de gezinsgelederen versterken. 

Alsnog prinses

© Cour Grand-Ducale  

Zowel Louis als Tessy maakten in het begin van hun huwelijk tropenjaren door met twee kleine kinderen en allebei een pittige studie, maar zijn in rustiger vaarwater gekomen. Ze hebben allebei een baan en wonen in Londen. Met Tessy’s status kwam het uiteindelijk ook goed: drie jaar later kreeg ze van haar schoonvader de titels ‘prinses van Luxemburg’ en ‘prinses van Bourbon-Parma’ en werd haar aanspreekvorm Hare Koninklijke Hoogheid. Veel tiaramomentjes hebben er echter nog niet ingezeten…

Filmpje!

Verder lezen: 

Openingsbeeld © EPA / ANP

Laatste nieuws

Zie ook