De week van Máxima: gedoe om enorme toelage van Amalia

Het was alweer de derde keer dat koningin Máxima zich in een prachtige jurk mocht hullen voor Prinsjesdag. Ze hee...

Lees ook

Het was alweer de derde keer dat koningin Máxima zich in een prachtige jurk mocht hullen voor Prinsjesdag. Ze heeft één van de belangrijkste koninklijke evenementen achter de rug. De aandacht gaat meestal uit naar de outfits en de koets, maar afgelopen week had de koningin te maken met grote ophef… 

Prinsjesdag verliep iets anders dan normaal en dat heeft alles te maken met de koets. De traditionele Gouden Koets wordt de komende jaren gerenoveerd en dus moest het koningspaar het met de Glazen Koets doen. Máxima heeft ongetwijfeld een proefritje met de koets gemaakt, vanwege het smalle trapje is het zeer moeilijk om met een galajurk in te stappen. Gelukkig verliep alles vlekkeloos. 

Máxima gooide hoge ogen met een tweedelige creatie van Claes Iversen die bestond uit een nachtblauwe zijde Amure top op een goudkleurige zijde satijn gabardine rok. Grote hoed erbij, zoals het hoort, en de outfit was compleet! Willem-Alexander deed misschien het woord over de begroting van het kabinet, maar royaltywatchers zijn meestal meer geïnteresseerd in de outfit van Máxima. 

Toch ging de aandacht dit jaar vooral uit naar prinses Amalia. De prinses kan vanaf haar 18e ieder jaar maar liefst 1,5 miljoen euro verwachten. Iets waar veel mensen het absoluut niet mee eens zijn. Wat Willem-Alexander en Máxima hier zelf van vinden, zie je in onderstaande video. 

Lees verder:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook