Royal Canada Tour William en Kate van start!

Prins George en prinses Charlotte stalen de show na de landing in Victoria. George (3) kwam parmantig aan de hand van zi...

Lees ook

Prins George en prinses Charlotte stalen de show na de landing in Victoria. George (3) kwam parmantig aan de hand van zijn vader de vliegtuigtrap af, Charlotte zat veilig op de arm van haar moeder. 

Kate verdient bonuspunten voor haar gevoel voor evenwicht. Met een kind op de arm en een kind aan de hand op torenhoge hakken een steile stalen trap afkomen zonder zelfs maar te knipperen, dat getuigt van uren pilates en gezond zelfvertrouwen. De hertogin droeg een blauwe Jenny Packham en een Lock and Co hoed en droeg de diamanten maple leaf (het symbool van Canada) die ze van de Queen mocht lenen. De broche was ook bij de vorige tour al te bewonderen. De kinderen zijn allebei reuze klassiek gekleed, dat is met opzet omdat de foto’s dan minder snel dateren. Het is nog maar de derde keer dat Charlotte (16 maanden) in het openbaar te zien is. 

Echte liefde

© Chris Jackson / Getty Images

De hertog en hertogin van Cambridge verblijven de komende zes dagen in Canada. Prins William, hertogin Kate en de kinderen logeren in het Government House, waar de niet onappetijtelijke premier Justin Trudeau (rechts) en zijn vrouw Sophie de gastheer en gastvrouw zijn. Maar eerst moeten er nog vele toespraken worden uitgezeten. Kijk Kate hier eens lekker aan haar man zitten, #love! 

SpagBol voor George

 

Het Government House is hun basis tijdens de tour. De chef-kok is al op de hoogte gebracht van de voorkeuren van de Cambridge’jes, inclusief het favoriete gerecht van George: spaghetti bolognese. Verder is er een fontein met badeentjes, een speciaal ingerichte kinderkamer met speelgoed en een tuin met zwembad en een totempaal: prins George zal nooit meer weg willen. Hier heeft hij even een lief zwaaimomentje met Sophie Trudeau.  

Forse entourage

© Dominic Lipinski / Getty Images  

Met dertien slaapkamers zitten ze er ruim bij. Dat is geen overbodige luxe, want ze zijn uitgerukt met een enorme entourage. Er mag dan geen tiaramomentje op het programma staan, Kate neemt geen enkel risico en reist met kapper Amanda Cook-Tucker, die in Bhutan niet te beroerd was haar krultang een berg op te slepen om de koninklijke krullen te stylen. Amanda is een vertrouwelinge die Kate in 2013 op de kraamafdeling ook kapte voor de presentatie van prins George. Ze kan prachtige chignons maken, op de foto verderop is haar eerste kunstwerkje-te-Canada goed te zien.

Lood in Kate’s zomen

© Dominic Lipinski / Getty Images  

Ook belangrijk voor de mooie plaatjes is Natasha ‘Tash’ Archer, Kate’s voormalige persoonlijk assistent en huidige stylist, die er voor zorgt dat zich geen Marilynmomentjes meer voordoen en Kate’s zomen goed verzwaard zijn met loodveters. Dan hebben we nog Rebecca ‘Becca’ Deacon, Kate’s privésecretaresse en haar assistent Sophie Agnew. Rebecca liet eerder de bezoeken aan Australië en Nieuw-Zeeland en India en Bhutan op rolletjes lopen, Kate vertrouwt blind op haar. Op de foto zie je links Sophie en rechts Natasha. 

Nanny Maria is ook mee

© Chris Jackson / Getty Images

Verder aanwezig zijn Jason Kanuf, hoofd communicatie van William, Kate en Harry. Hij wordt geassisteerd door senior communications officer Katrina McKeever en woordvoerder Charlotte Poole, die in april allebei met William en Kate door India reisden en hun social media accounts beheren. En tenslotte reist Williams privésecretaris Miguel ‘Mig’ Head mee, plus nog een toursecretaris, een operations manager, beveiliging, een persoonlijk assistent en nanny Maria Teresa Turrion Borrallo, die ook al voor George zorgde tijdens de Australië Tour in 2014. Voor de kinderen zal het heel fijn zijn dat vertrouwde gezicht in de buurt te hebben op de dagen dat Kate en William te ver weg zijn om terug te keren naar Victoria. George heeft hier duidelijk last van kriebelende kniekousen, waar is Nanny als je haar nodig hebt?!

Lief prinsesje

© Chris Jackson / Getty Images

Puur omdat het kan: hoe adorable is prinses Charlotte die zelf wel uitmaakt of ze wuift of niet, thankyouverymuch? We houden je de komende dagen op de hoogte van all things Kate en William tijdens de Royal Canada Tour! 

Verder lezen

Openingsbeeld © Samir Hussein / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook