Prins Harry treedt in de voetsporen van zijn moeder Diana

Het lijkt erop dat prins Harry zijn zinnen heeft gezet op het opvolgen van zijn moeder door in haar voetsporen te treden...

Lees ook

Het lijkt erop dat prins Harry zijn zinnen heeft gezet op het opvolgen van zijn moeder door in haar voetsporen te treden. Diana stond altijd bekend als de prinses die veel voor anderen deed middels vrijwilligerswerk en nu zet Harry – in het (semi-)geheim – haar werk door. Hij heeft onlangs een bezoek gebracht aan het HIV ziekenhuis waar Diana in haar tijd ook op bezoek ging.

Decennia geleden bezocht Diana ziekenhuizen om het stigma rond HIV te verbreken en dat stokje neemt haar zoon Harry over. Afgelopen week bezocht hij het Mildmay Mission Hospital in Oost-Londen om in alle rust meer tijd door te brengen met de medewerkers en patiënten. Zo leert hij steeds meer bij over de ziekte en kan hij zich nog beter inzetten. Royal liefhebbers kennen dit ziekenhuis overigens vooral als de plek waar Lady Di een patiënt de hand schudde én een kus op de wang gaf. Een memorabel moment dat niet snel vergeten wordt!

Aan het einde van 2015 bezocht Harry het ziekenhuis al publiekelijk, maar nu wilde hij rustig terugkeren om meer te leren en de mensen beter te leren kennen.Harry vertelde dat dit een belangrijke plek is voor hem, ook omdat zijn moeder het ziekenhuis vaak heeft bezocht. Diana is maar liefst 17 keer langsgekomen, waarvan drie keer publiekelijk. Zo blijkt maar weer dat dit een onderwerp is waar de prins zich veel mee bezighoudt. Zo deed hij in juli een HIV-test om anderen aan te sporen zich ook te laten testen.

Beeld: Getty Images Bron: People.com

Laatste nieuws

Zie ook