Prinses Stéphanie schrijft lief afscheidsbriefje aan dochter

Voor Pauline Ducruet (22), de dochter van prinses Stephanie van Monaco, is het nieuwe studiejaar in New York weer begonn...

Lees ook

Voor Pauline Ducruet (22), de dochter van prinses Stephanie van Monaco, is het nieuwe studiejaar in New York weer begonnen. En het afscheid valt moeder en dochter zwaar…

Na een lange, Instagramrijke zomer – Monaco, Marokko, Griekse eilanden assorti – gaat Pauline verder met haar studie aan Parsons school of Art and Design, waar ze de modeopleiding volgt. Stephanie schreef een afscheidsbriefje voor haar dochter, uiteraard op prinselijk briefpapier (het watermerk in de vorm van het wapen en het woord Monaco zijn nét zichtbaar). 

‘Mon rayon de soleil’

© Pauline Ducruet / Instagram

‘Lief meisje, pas goed op jezelf,’ schrijft prinses Stéphanie. ‘Je bent mijn zonnestraal, je lach verlicht mijn leven. Er zijn niet genoeg woorden om uit te leggen wat je voor me betekent. Ik hou zielsveel van je. Je mama, die van je houdt.’ Pauline zette de lieve woorden van haar moeder op Instagram: “Ik heb de beste moeder van de wereld!” 

Terug in New York

© Pauline Ducruet / Instagram

Pauline is de oudste dochter van prinses Stéphanie, uit haar huwelijk met Daniel Ducruet. Ze begint aan haar tweede jaar aan Parsons school of Art and Design waar ze het aardig lijkt te doen. Deze schetsen hoorden bij haar projecten voor het eerste jaar. 

Eerste collectie

© Pauline Ducruet / Instagram

Verderop in de opleiding zijn Pauline’s schetsen aangekleed en wordt haar smaak en stijl als aanstormend ontwerpen al wat duidelijker. Deze mode-illustraties maakten deel uit van haar laatste project van het eerste jaar, waarin ze op papier een eerste collectie moest bedenken.   

Crea met leer

© Pauline Ducruet / Instagram

Dit tasje is een van Pauline’s eerste eigen ontwerpen, volgens haar ‘gebreid van leer’. We zijn geen experts, maar ziet het er niet eerder gehaakt uit? Hoe dan ook, Tod’s en Mulberry lijken zich nog even geen zorgen te hoeven maken. Gelukkig is Ducruet gezegend met een optimistisch karakter. Ze postte deze foto met de woorden: ‘Orders anyone??? (please say yes).’ Wij weten zeker dat haar moedertje stralend van trots met dit fröbeltje zal willen rondlopen.   

Goed gezelschap

© Pauline Ducruet / Instagram

En verder geniet Pauline ook uitgebreid van het studentenleven in New York. Het meisje met de rode schoenen is haar kamergenoot (zó lekker gewoon gebleven!) Franse Eole is familie van mode-illustratrice en Little Cabari-ontwerper Alice Ricard (van de Pernod Ricard’jes), de roommates zitten qua taal, welgestelde families en interesses dus helemaal op één lijn. Al gaat er toch maar niets boven lieve krabbels van je moeder krijgen, compleet met harten die in een tieneragenda niet zouden misstaan. Als hier een grafoloog op los wil gaan, graag!  

Openingsbeeld © Pascal Le Segretain Pool / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook