Prinses Eugenie is de nieuwe buuf van prins Harry!

Prinses Eugenie van York (26) verhuist binnenkort naar een cottage op het terrein van Kensington Palace. Daar wordt haar...

Lees ook

Prinses Eugenie van York (26) verhuist binnenkort naar een cottage op het terrein van Kensington Palace. Daar wordt haar neef prins Harry haar buurman.

Eugenie deelt nu nog een appartement met haar zus Beatrice (28) in St. James’s Palace. Het plan is om Ivy Cottage (3 slaapkamers) te betrekken, vermoedelijk om daar te gaan samenwonen met haar vriend Jack Brooksbank. Prins Harry woont in Nottingham Cottage (2 slaapkamers). Beide huizen staan op de compound van Kensington Palace.

Paleis wordt goed benut

© Daily Mail

In Kensington Palace hebben prins William en hertogin Kate een mega-appartement verdeeld over vier verdiepingen met 20 kamers. Het was voorheen de residentie van wijlen prinses Margaret. De andere appartementen in het paleis worden bewoond door de hertog en hertogin van Glouchester, de hertog en hertogin van Kent en prinses Michael van Kent. Die betalen daar allemaal huur voor, zij het niet volgens marktwaarde. 

Eugenie verhuist al snel

© WPA Pool / Getty Images

Niet bekend is of Eugenie ook gaat dokken. Voor iets vergelijkbaars zou buiten de paleismuren 4000 euro per week moeten worden neergeteld. Ook Beatrice (hier rechts) is op zoek naar andere woonruimte. Sinds die haar relatie met Dave Clark heeft verbroken en er is uitgelekt dat ze voor zichzelf gaat beginnen, heeft Bea besloten er maar een compleet nieuwe start van te maken, inclusief nieuw appartement. Nog niet bekend is of dat binnen St. James’s Palace zal zijn (wat nogal een saai werkpaleis is en waar straks alleen prinses Alexandra (79) woont), of dat ze elders iets zal betrekken. Eugenie trekt naar verluidt al deze herfst in Ivy Cottage.

Openingsfoto © Jeff Spicer / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook