Enorme ophef over deze foto van prins George

De verjaardag van prins George kon niet beter worden gevierd dan met de zoete foto's die van hem zijn vrijgegeven. Het B...

Lees ook

De verjaardag van prins George kon niet beter worden gevierd dan met de zoete foto’s die van hem zijn vrijgegeven. Het Britse volk genoot van de kiekjes van het prinsje die vorige week zijn genomen in de tuin van Anmer Hall, waar hij met zijn ouders woont. Tóch is er over één foto ophef ontstaan.

Het betreft de foto waarop prins George staat met zijn beste vriend, hond Lupo. Hij voert de viervoeter een roomijsje met chocola. Een schattig gezicht, vooral omdat het een lief gebaar is van de peuter. Maar dierenbeschermers waarschuwen dat je jouw hond niet zo moet behandelen als het prinsje.

Het lijkt een goed idee om jouw viervoeter een verkoelend ijsje aan te bieden op een warme dag, maar hier moet je erg mee oppassen. IJs is namelijk helemaal niet goed voor een hond. Vooral niet het ijs dat prins George zijn hond voerde. “Schattig om te zien dat prins George zijn hond verkoeling wil bieden met dit warme weer, maar pas op met voedsel dat bedoeld is voor menselijke consumptie. Chocolade kan giftig zijn en melkproducten zijn moeilijk te verteren,” zegt een woordvoerder van dierenbeschermingsorganisatie RSPCA. De Dog Trust raadt ijs voor honden ook af. “Als je je hond wil verwennen, let dan op de ingrediënten en vraag advies van een dierenarts.”

De intentie van George was natuurlijk niet slecht, maar aangezien hij een voorbeeldfunctie heeft vinden de dierenbeschermers het toch belangrijk om dit te vermelden. De foto had volgens dierenliefhebbers beter achterwege gelaten kunnen worden.

Lees ook:

Bron:Nos.nl

Laatste nieuws

Zie ook