Zo komen Beyoncé’s outfits tot stand (VIDEO)

Wauw. In deze zojuist geleasde behind the scenes video geeft Beyoncé's styling team ons een kijkje in de 'Formation'-kle...

Lees ook

Wauw. In deze zojuist geleasde behind the scenes video geeft Beyoncé’s styling team ons een kijkje in de ‘Formation’-kledingkast, boordevol Balmain en Cavalli (hebben!). Okay, ladies. Now let’s get in formation.

Beyoncé en haar outfits, het blijft een dingetje. De netpanty’s en loeistrakke pakjes vliegen je om de oren in haar ‘Formation World Tour’. En daar gaat nog een héél proces aan vooraf. Want Bey draagt niet zomaar iets natuurlijk. Marni Senofonte, Bey’s stylist, vertelt in bovenstaande video hoe het is om met Beyoncé samen te werken, zowel voor ‘Lemonade‘ als voor de ‘Formation World Tour’.

Het leuke is dat in de video ook de (iets) mindere glamoreuze kant laat zien. Dus de dingen die backstage gebeuren. Er is best het e.e.a voor nodig om ervoor te zorgen dat de kostuums blijven zitten, tijdens die gewaagde moves van Queen B. Zo was de ‘Formation’-choreografie dusdanig ingewikkeld, dat naaisters ‘darts’ (gaten) onder de armen van de bodysuits ? moesten toevoegen zodat de dansers beter konden bewegen.

Zo komen Beyoncé's outfits tot stand (VIDEO) © Getty Images

En de netpanty’s moesten nog even in de kleurstof liggen om beter met de back-up danser te matchen; ‘omdat de meisjes niet allemaal dezelfde teint hebben, ‘ aldus iemand uit de styling crew van Queen B ?.

Ook leuk: je krijgt een beeld van het proces wat eraan vooraf gaat. Dus een kijkje in het over-en-weer contact wat er vooraf gaat om een outfit geaccordeerd te krijgen. “Beyonce en ik zijn meerdere malen door de schetsen gegaan. Dan besluit je wat je wel en niet goed vindt en kijk je naar wat er beter moet en aangepast moet worden. Onze feedback stuurden we dan weer terug naar de designers die op hun beurt dan weer met nieuwe schetsen kwamen. En op basis van die nieuwe schetsen, besloten wij welke stukken gemaakt zouden moeten worden,” aldus Marni.

Wil je er ook zo bijlopen? Dat kan. Een aantal accessoires is natuurlijk gewoon te koop. Ben je alleen fan van de hoed (can’t blame you met dit warme weer), dan heb je iets minder geluk, want die zijn nergens verkrijgbaar. Alleen in Mexico. Ergens. Maar da’s een Bey-Only dingetje.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook