5 tips om fit te blijven op vakantie

Misschien ben je al maanden bezig om zo bikini ready mogelijk te worden als je maar kunt zijn. Gezond eten en veel sport...

Lees ook

Misschien ben je al maanden bezig om zo bikini ready mogelijk te worden als je maar kunt zijn. Gezond eten en veel sporten hoort daarbij, maar hoe zorg je ervoor dat je op vakantie niet je complete leefwijze in de prullenbak gooit? Hierbij vijf tips.

1. Beweeg
Je gaat ongetwijfeld een ijsje eten, dus een manier om je vooral geen zorgen te maken over de calorieën is door overdag goed te bewegen. Vakantie is daar perfect voor! Denk aan wandelen, maar ook aan zwemmen of beachvolleybal.

2. Eet voldoende
Ben je veel onderweg op vakantie? Zorg dan dat je altijd iets (gezonds) te eten bij je hebt. Op die manier hoef je niet aan te vallen als je eindelijk een bord eten voor je hebt staan, maar houd je het motortje de hele dag op gang.

3. Drink niet te veel
En met drinken bedoelen we alcohol. Als je van een drankje houdt hoef je dat op vakantie niet te laten staan, maar houd het bijvoorbeeld bij maximaal drie glazen en drink niet de hele dag door. Ga je voor een cocktail? Kies dan eerder voor de transparante drankjes dan een piña colada.

4. Groente en fruit
Het gebied waar je bent heeft vast groente en fruit dat daar veel verbouwd wordt. Probeer dat iedere dag in je maaltijden te verwerken – of te bestellen – in plaats van continu voor rijke pasta’s en risotto’s te gaan.

5. Skip brood
Ga je uiteten? Laat het brood dan links liggen, want dat gaan ten koste van je honger en dat is zonde. Je kunt dan beter genieten van je hoofdgerecht!

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook