Zóveel calorieën verbrand je tijdens een gemiddelde shopsessie

Als je weer eens thuiskomt met het zoveelste tasje, kun je al raden wat voor gemopper je van je partner krijgt. 'Ben je...

Lees ook

Als je weer eens thuiskomt met het zoveelste tasje, kun je al raden wat voor gemopper je van je partner krijgt. ‘Ben je nu alwéér gaan winkelen?’, ‘Maar je hebt toch al een zwart jurkje…’, ‘Zeg, heb jij soms een geldboom?’. Maar we kunnen het niet helpen. Vrouwen zijn nu eenmaal dol op winkelen! Toch is er niet alleen slecht nieuws over onze hobby.

Voel jij je ook schuldig als je de sportschool hebt verruild voor een shopsessie? Niet doen! Winkelen is namelijk een volwaardige workout. Je shopt niet alleen nieuwe items (die je écht nodig hebt wat je partner ook zegt) en maakt niet alleen extra geluksstofjes aan, maar je werkt ook nog eens aan de lijn. Een win-win-winsituatie!

De meeste vrouwen hebben geen enkel idee hoeveel calorieën je precies verbrandt terwijl je aan het winkelen bent. We kunnen je vertellen dat het er behoorlijk wat zijn! Denk maar eens aan de afstanden die je aflegt van winkel naar winkel. Je stappenteller maakt overuren! En als je jouw slag hebt geslagen, moet je die zware tassen ook nog eens sjouwen. Hello spierballen!

Uit onderzoek van de Amerikaanse ijsfabrikant Skinny Cow blijkt dat je per minuut maar liefst 5 calorieën verbrandt. Gemiddeld zouden wij elk jaar 47.700 calorieën verbranden met shoppen. Score! Een shopsessie duurt gemiddeld vijf uur, wat betekent dat je 1500 calorieën verbrandt tijdens het winkelen. Als je ook nog een flinke buit hebt gemaakt dan zijn dat er nóg meer.

Volgende keer sportschool of shoppen? Wij weten het wel…

Lees ook: 

Laatste nieuws

Zie ook