Ben jij niet echt een keukenprinses? Neem dan deze 10 slimme tips voor in de keuken ter harte en wordt een heuse masterchef in de keuken.
1. Oud brood weer vers maken
Gooi je oude brood niet meteen weg. Houd het onder de kraan en doe het vervolgens vijf tot tien minuten in de oven, et voilà: je brood is weer zo goed als vers!
2. Nooit meer harde klonten in je bruine suiker
Bruine suiker kan heel snel gaan klonten in de zak. Voorkom dit door een stukje brood of appel erbij te leggen.
3. De truc van de aardbei en het rietje
Het kan soms best lastig zijn om de witte kern en groene blaadjes bij een aardbei te verwijderen. De truc is om een rietje aan de onderkant van de aardbei erdoor heen te duwen, hiermee worden de kern en blaadjes weggehaald.
4. Sneller granaatappelpitjes verwijderen
Snijd de granaatappel doormidden en leg 'm met de platte kant naar beneden in een schaal. Sla nu met een pollepel op de achterkant van de vrucht en je zult zien dat de pitjes makkelijker loslaten.
5. Aardappel schillen zonder mes
Houd jij niet van aardappelen schillen? Dan is dit dé oplossing voor jou. Kook de aardappels en leg ze vervolgens in een ijsbad. Na een paar minuten begint de schil te scheuren waardoor je hem er heel makkelijk af kan halen. You're welcome!
6. Tip voor mensen die niet van groene bananen houden
Heb je bananen in huis gehaald, maar zijn ze nog een beetje groen? Je kunt ze sneller laten rijpen door ze in een papieren zak te leggen.
7. Zó haal je nóg meer sap uit je citrusvruchten
Wil je een citrusvrucht uitpersen, maar komt hij net uit de koelkast? Dan is de kans groot dat er te weinig sap afkomt. Er komt meer sap uit als je hem 15 tot 20 seconden in de magnetron legt.
8. Handig: zonder huilen een ui snijden
Moet jij ook altijd huilen als je een ui snijdt? Dit is de oplossing: klem een stuk brood voor de helft in je mond vast. Hierdoor absorbeert het brood de ui-gassen voordat het je ogen bereikt. Ook handig: een grote slok water in je mond (niet doorslikken tot de ui gesneden is).
9. Test: is je eitje nog eetbaar?
Als je wilt weten hoe vers je ei nog is, moet je hem in een bakje met water laten zakken. Zakt hij naar de bodem en valt hij op zijn zij? Dan is hij nog vers. Doet hij er lang over om naar de bodem te zakken of zakt hij helemaal niet? Dan kun je hem niet meer eten.
10. Zó voorkom je overkoken
Heb je een pan met kokend water opstaan en wil je overkoken voorkomen? Leg een houten pollepel in de pan en je zult zien dat het niet overkookt.
Lees ook:
- Deze dingen vergeet iedereen om schoon te maken
- Dit gebeurt er met je lichaam als je te weinig water drinkt