Bewezen: koffiedrinkers zijn hartstikke gezond

Ben jij iemand die niet aanspreekbaar is voordat je jouw kopje koffie hebt gehad? Koffie drinken wordt niet bepaald gezi...

Lees ook

Ben jij iemand die niet aanspreekbaar is voordat je jouw kopje koffie hebt gehad? Koffie drinken wordt niet bepaald gezien als een goede gewoonte, maar wat blijkt? Onderzoek wijst uit dat een bakkie helemaal niet zo slecht is als mensen denken. Sterker nog: koffie houdt je gezond!  

Goed nieuws voor koffieliefhebbers! In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is koffie helemaal niet zo slecht voor je. Amerikaanse wetenschappers hebben tien jaar lang onderzoek gedaan naar de effecten van koffie. De conclusies liegen er niet om: mensen die regelmatig koffie drinken hebben minder kans om te overlijden aan hartfalen en diabetes.

Mensen die vier of vijf kopjes per dag drinken zijn het gezondst. Uit het onderzoek blijkt dat zij de minste kans hebben om dodelijk ziek te worden. Drink je er twee of drie per dag? Dan heb je 18 procent minder kans op ziekte.

Koffieliefhebbers blijken ook meer te bewegen en meer te letten op wat ze eten. “Het lijkt erop dat koffie geen kwaad doet. Dus als je het drinkt, ga er lekker mee door”, zegt dr. Marc J. Gunter. Tja, als de dokter het zegt…

Ook leuk om te lezen: mensen die veel shoppen zijn heel gezond!

Laatste nieuws

Zie ook