Dé tip om een avocado in een paar minuten rijp te maken

Ben jij ook zo'n persoon dat in de supermarkt aan iedere avocado gaat zitten om te kijken welke rijp genoeg is? Vanaf nu...

Lees ook

Ben jij ook zo’n persoon dat in de supermarkt aan iedere avocado gaat zitten om te kijken welke rijp genoeg is? Vanaf nu is dat verleden tijd! Met deze hack maak je namelijk alle harde avocado’s binnen no time rijp.

Niets zo vervelend als avocado’s opensnijden en erachter komen dat ze nog helemaal niet rijp zijn. Argh. Gelukkig is daar nu iets op gevonden! Je kunt namelijk de perfecte ‘rijpheid’ bereiken door een simpele truc toe te passen. Zo is je avocado binnen een paar minuten klaar om tot guacamole geprakt te worden.

Wat heb je nodig?

  • Bakpapier
  • Aluminiumfolie
  • Harde avocado

Wat moet je doen?
De bedoeling is om harde avocado’s in aluminiumfolie te wikkelen om het vervolgens op een bakplaat (bekleedt met bakpapier) in de oven te stoppen. Waarom? Als je oven op zo’n 100 graden Celsius is voorgewarmd kun je namelijk hierin perfect avocado’s rijp maken. Schuif de bakplaat in de oven voor tien minuten, of totdat je avocado’s zacht zijn geworden. Vervolgens haal je het weer uit de oven en laat je het afkoelen in de vriezer, want eerlijk: warm is het niet echt te eten. Et voilà, je hoeft niet meer dagen te wachten voordat avocado’s rijp genoeg zijn! Ideaal.

De volgende keer dat je met je handen in je haar zit omdat bij thuiskomt blijkt dat ze nog niet ready-to-eat zijn hoef je alleen maar aan deze hack te denken en je probleem is binnen minuten opgelost.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook